Hlavní obsah

Koronavirus odložil i motocyklovou Velkou cenu Thajska

Bangkok

Velká cena Thajska silničních motocyklů se 22. března kvůli hrozbě nového typu koronaviru nepojede. Jezdci elitní kategorie MotoGP tak přišli o druhý závod mistrovství světa. Účastníci nižších kubatur Moto2 i Moto3 s Filipem Salačem by tuto neděli v Kataru závodit měli.

Foto: Sport.cz

Kategorie MotoGP se příští víkend při Velké ceně Kataru kvůli koronaviru neuskuteční. V Thajsku se nepojede v plánovaném termínu nic.

Článek

Program v Dauhá byl pozměněn v neděli poté, co vstoupilo v platnost nařízení omezující přílety do země a cestující z Itálie a dalších vybraných destinací musejí automaticky do dvoutýdenní karantény. Právě Itálie je nejzasaženější zemí v Evropě a italských jezdců v MotoGP je šest. Týmy ostatních kubatur už na okruhu v Losailu od minulého týdne testují.

Dnes oznámil thajský ministr zdravotnictví Anutin Čarnvirakul, že vzhledem k epidemii koronaviru musí být Velká cena v Buriramu odložena. "Neříkám, že je zrušena úplně, ale to, že ji posouváme na dobu, až to bude možné," řekl agentuře AFP.

Motocyklová Velka cena Thajska je další z řady zrušených významných sportovní akcí kvůli respiračnímu onemocnění COVID-19, které se začalo šířit na přelomu roku z Číny. Například do Thajska nepojedou ani golfistky hrát elitní turnaj LPGA.

Reklama