Hlavní obsah

Koronavirus straší! Hvězdy NBA by se neměly zdravit plácnutím s fanoušky

Basketbaloví fanoušci už se nebudou moci v nejbližší době zdravit oblíbeným plácnutím dlaní s hvězdami NBA. Vedení zámořské ligy kvůli obavám z šíření koronaviru doporučilo hráčům, aby se vyhýbali kontaktům s diváky a nebrali si od nich pera ani dresy nebo další předměty pro případné autogramy.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Akci basketbalisty Dallasu Mavericks Luky Dončiče (77) sleduje během utkání NBA také český hráč Tomáš Satoranský z Chicaga Bulls.

Článek

Memorandum s deseti doporučeními rozeslalo vedení NBA všem klubům v neděli, o den později o něm informovala televize ESPN. Někteří basketbalisté omezili své aktivity vůči fanouškům ještě před tím, než vedení ligy opatření sepsalo.

"Oficiálně si dávám pauzu od podepisování až do dalšího oznámení. Měli bychom být opatrní," napsal portlandský rozehrávač CJ McCollum na twitteru již v sobotu. Mezi dalšími doporučeními jsou prevence, hygiena rukou a vyhýbání se kontaktu s nemocnými lidmi.

Novým typem koronaviru z Číny se po celém světě nakazilo už přes 89.000 lidí a více než tři tisíce osob včetně několika desítek občanů Evropské unie nákazu nepřežilo. V USA je onemocnění COVID-19 spojeno se šesti úmrtími. Všechny oběti pochází ze státu Washington na západním pobřeží země.

Reklama