Hlavní obsah

Ronaldova matka byla převezena do nemocnice kvůli mrtvici

Funchal/Praha

Matka Cristiana Ronalda Dolores Aveirová utrpěla v úterý brzy ráno mrtvici a byla převezena do nemocnice v portugalské Madeiře. Podle místních médií je pětašedesátiletá matka čtyř dětí při vědomí a její stav je stabilizovaný.

Foto: Sport.cz

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo drží společně se svojí matkou Dolores Aveirovou trofej pro mistra italské Serie A. Archivní foto

Článek

Podle portugalského zpravodajského serveru Dnoticias Aveirová v nejbližších hodinách podstoupí v nemocnici ve městě Funchal Na Madeiře zdravotní testy, na základě kterých lékaři rozhodnou o dalším postupu. Ronaldo by měl být nyní na cestě letadlem za svojí matkou.

Aveirová v loňském roce přiznala, že ji znovu operovali kvůli rakovině. Tu ji doktoři diagnostikovali poprvé v roce 2007. „Byla jsem v Madridu na operaci druhého prsu kvůli rakovině, teď mě čeká boj o život," řekla v únoru loňského roku v portugalské státní televizi.

Aveirová je Ronaldovým jediným žijícím rodičem. Otec Dinis Aveiro zemřel ve svých 52 letech kvůli alkoholismu. V době, kdy byl hvězdný fotbalista teprve na začátku své kariéry.

Reklama