Hlavní obsah

Klacky pod nohy? Kdo se s klubem neztotožňuje, skončí, odpovídají akcionáři Drobnému

Idyla skončila rychle a nečekaně. Nováček z Českých Budějovic je ve fotbalové lize šestý a pere se o historicky nejlepší umístění. Zkušený brankář Jaroslav Drobný ovšem v pondělním pořadu Tiki-Taka prohlásil, že v klubu působí lidé, kteří hráčům nepřejí a házejí jim klacky pod nohy. Akcionáři se ohrazují a žasnou, že právě internacionál takové výroky do světa vypustil...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný během utkání na Spartě.

Článek

Dynamo má za sebou mimořádný rok. S velkým náskokem vyhrálo druhou ligu a také v nejvyšší soutěži patří k příjemným překvapením.

Akcionáři poukazují, že klub nikomu nic nedluží. „Celá řada hráčů dostala po postupu do nejvyšší soutěže novou vylepšenou smlouvu a hned několik členů A-týmu má aktuálně základní mzdu (bez bonusů a prémií) vyšší než 100 tisíc korun českých. To v minulých letech nebylo v Dynamu rozhodně standardní a běžnou věcí," poukazuje se v prohlášení klubu.

Jaroslav Drobný kritizuje podmínky v BudějovicíchVideo: O2 TV Sport

Před rokem si hráči zaplatili ze svého část zimního soustředění v Chorvatsku, letos Jihočeši poprvé po dvanácti letech během zimy vyrazili na herní soustředění na Kypr.

„Přijde nám nešťastné, když se Jaroslav Drobný k tomuto tématu veřejně vyjadřuje, aniž by v tu dobu v Českých Budějovicích byl a měl tyto informace," podivuje se klub.

Právě Drobný a Sivok klub nastartovali

Místo nákupu GPS senzorů pro brankáře, jak zmiňuje gólman, se funkcionáři rozhodli prioritně investovat do dostavby tréninkového centra na Složišti.

Nejvíc Drobný šokoval tvrzením, že lidé z klubu házejí hráčům áčka klacky pod nohy.

„Dynamo funguje stejně jako kterákoliv jiná společnost, kde dochází k přirozené obměně a výměně. Pokud by byl někdo, kdo se s chodem klubu neztotožňuje, dříve nebo později v organizaci skončí," stojí v prohlášení.

„Všichni představitelé klubu včetně zaměstnanců i fanoušků si určitě uvědomují, že na skvělém podzimu mají mimořádný podíl Jaroslav Drobný a Tomáš Sivok, jejichž příchod nastartoval celý tým, celé Dynamo. O to více pak všechny v klubu mrzí podobná vyjádření právě z úst Jaroslava Drobného, který se pro mnohé stal vzorem a idolem," nechápou akcionáři.

Reklama

Související témata: