Hlavní obsah

Olympijská naděje v parkuru tragicky zemřela. Během závodu ji zalehl kůň

Sportovní svět truchlí. Parkuristka Katherine Morelová tragicky zemřela při závodu The Rocking Horse Winter III na Floridě v USA. Třiatřicetiletou ženu zalehl kůň po pádu na jedné z překážek. O smrti kanadské olympijské naděje informoval na sociální síti Twitter ředitel kanadské parkurové asociace.

Foto: Sport.cz

Parkuristka Katherine Morelová tragicky zemřela během závodu v USA.

Článek

Podle místních médií žena utrpěla mnohočetná poranění, když společně s koněm nezvládla jednu z překážek. Zvíře se přetočilo, dopadlo na záda a třiatřicetiletou závodnici zalehlo. Incident byl smrtelný i pro koně jménem Carry On.

Bezprostředně po neštěstí byla třiatřicetiletá Kanaďanka převezena do nemocnice ve městě Tavares na Floridě. Lékařům se ale sportovkyni zachránit nepodařilo. „Jezdecký sport dnes přišel o výjimečnou sportovkyni, výjimečného člověka a také o koně, kterého tolik milovala," napsal na twitter ředitel Kanadské parkurové asociace James Hood.

Morelová byla v širší nominaci na olympijské hry v Tokiu. Zástupci kanadské asociace uvedli, že budou hledat možnosti, jak během závodů zvýšit bezpečí pro jezdce i pro koně.

Reklama