Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 3:2Kladno žije! Pokud Rytíři v pátek vyhrají v Litvínově, zachrání se

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Redlich 1 : 0
15. Kašpar 1 : 1
26. Kašpar 1 : 2
35. Austin 2 : 2
51. Austin 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejové Kladno stále žije! Rytíři v předposledním kole základní části hokejové extraligy porazili Mladou Boleslav i díky dvěma gólům Bradyho Austina 3:2. Středočeši tak nyní mají boj o záchranu ve svých rukách. Pokud v pátek vyhrají v Litvínově (klidně i za dva body), zahrají si nejvyšší soutěž i příští sezonu.

Kladno stále žije. Jsme rádi, že to teď máme ve svých rukách, říká trenér David ČermákVideo: Sport.cz

 
Článek

Rytíři přitom nezačali špatně a už v páté minutě šli do vedení, když do přihrávky O´Donnella stačilo Redichovi nastavit jen hůl, aby překonal gólmana Peterse. O deset minut později si ale Mladoboleslavští pomohli svou první přesilovkou v zápase. Při vyloučení Kauta našel Pláněk Kašpara, jenž neměl problém zasunout kotouč do prázdné branky.

Právě ten Kašpar, o kterého na konci ledna po jeho konci v Litvínově měl zájem i majitel Rytířů Jaromír Jágr, jenže mistr světa z roku 2010 nakonec upřednostnil nabídku od Bruslařského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kladenský Jaromír Jágr před utkáním s Mladou Boleslaví.

A v šesté minutě druhé třetiny se Kašpar vytáhl znovu. Při signalizovaném trestu pro domácí obkroužil Brízgalovu branku, aby do ní puk zametl z druhé strany. Kladno bylo téměř deset minut jako opařené, pak se mu ale podařilo zvednout hlavu.

O´Donnell sice ještě v samostatném úniku se střelu mezi Petersovy betony nepochodil, ve 35. minutě ale Zikmund po vyhraném buly v útočném pásmu narýsoval krásnou přihrávku pro Austina, jenž z levého kruhu zamířil pod horní tyčku odkryté klece a srovnal na 2:2.

Na začátku třetí části hry byli domácí při trestu Kašpara hned několikrát velmi blízko obratu ve skóre, jenže v tutovkách selhali Machač, O´Donnell i Jágr. V 51. minutě už ale Rytíři svůj drtivý tlak v gól přetavili. Austinovo nahození skončilo za Petersovými zády - 3:2. Pojistku mohl přidat v 58. minutě kapitán Strnad, v úniku při oslabení ale branku přestřelil.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brady Austin z Kladna se raduje z gólu na 2:2.

Poslední minutu zkusila Boleslav hru bez brankáře, vyrovnání to ale nepřineslo.

51. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Redlich (O'Donnell, B. Nash), 35. Austin (Zikmund, P. Machač), 51. Austin (P. Machač) - 15. L. Kašpar (Pláněk, Klepiš), 26. L. Kašpar (Lunter). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4960.
Kladno: Brízgala - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, P. Machač, Zikmund - J. Strnad, Vampola, Melka - Redlich, Stach, O'Donnell - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Mladá Boleslav: Peters - Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Hrdinka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - Cienciala, Jeglič, R. Zohorna - L. Kašpar, Bičevskis, Lunter - J. Stránský, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: