Hlavní obsah

A co se potkat dřív? Co třeba už na EURO? nadhodil Šilhavý trenérovi Slováků Hapalovi po losu

„A co kdybychom se potkali dřív než na podzim v Lize národů? Třeba už na EURO?“ nadhodil po losování v Amsterdamu trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý a jeho kolega u slovenského národního týmu Pavel Hapal nebyl samozřejmě proti. Vždyť by to znamenalo, že se svým týmem úspěšně zvládne březnovou baráž, do které se Slovensko dostalo z premiérového ročníku Ligy národů, v němž se ve druhé divizi potkalo s českým mužstvem.

Foto: Yves Herman, Reuters

Trofej pro vítěze Ligy národů při losu v Amsterdamu.

Článek

Teď na něj narazí znovu. Opět ve druhé divizi, znovu ve stejné skupině, která bude ovšem tentokrát čtyřčlenná.

„Dostali jsme se do ní z prvního koše, takže jde pro nás o něco nového. Nebude to v konkurenci Skotska, Slovenska a Izraele jednoduché, ale věřím, že i druhý ročník Ligy národů zvládneme se ctí," glosoval úterní los reprezentační kouč Šilhavý.

Pochopitelně spokojený, že derby se Slovenskem bude mít znovu na scéně Ligy národů reprízu.

„Slovensko a některý z týmů z Ostrovů, to jsou soupeři, kteří nám jsou nejspíš souzeni. Ale pro fotbal a fanoušky je jen dobře, že se znovu potkáváme se Slováky, protože hlediště u nás i na Slovensku bude zase plné," je přesvědčen trenér, že pikantní duel opět potáhne.

„Skotsko určitě také," přidával se první muž českého fotbalu Martin Malík, neboť i on byl spokojený, jak los dopadl.

„Slovensko je silné, Skotsko a Izrael nejsou také lehkými soupeři," přemýšlel mezitím Šilhavý, že v této konstelaci bude obtížné vybojovat baráž nabízející dodatečnou možnost postupu na světový šampionát 2022 v Kataru a napodobit tak Slováky, jimž se tato cesta nabízí po kvalifikačním nezdaru o EURO letos.

"Takže prostě musíme zvládnout kvalifikaci, abychom baráž nepotřebovali," měl hned jasno trenér českého národního týmu.

Slovákům právě dodatečná baráž, nebo chcete-li play off Ligy národů skýtá možnost se na evropský šampionát přece jen podívat. Musí ovšem v březnu zvládnout nejprve zápas s Irskem a poté duel s vítězem konfrontace mezi Bosnou a Severním Irskem.

„Právě proto jsme si popřáli s Pavlem Hapalem hodně štěstí. Já jemu v baráži, on nám na evropském šampionátu, protože my jsme už přece jen trochu dál," ujišťoval Šilhavý, že nešlo jen o formální přání.

„S Pavlem se velice dobře známe, takže mu budu držet palce, aby se svým mužstvem baráž zvládl a potkali se třeba už na evropském šampionátu," dodával, zatímco Hapal se neopomněl pochlubit, že před losem uhodl přesné složení skupiny.

Program skupiny B2 fotbalové Ligy národů:
4. září: 20:45 Slovensko - ČR, Skotsko - Izrael,
7. září: 20:45 ČR - Skotsko, Izrael - Slovensko,
8. října: 20:45 Izrael - ČR, Skotsko - Slovensko,
11. října: 15:00 Skotsko - ČR, 20:45 Slovensko - Izrael,
14. listopadu: 15:00 ČR - Izrael, 18:00 Slovensko - Skotsko,
17. listopadu: 20:45 ČR - Slovensko, Izrael - Skotsko.

"Raději bych to ale vyměnil za postup na mistrovství Evropy,"  připomněl, jak těžká mise jeho tým čeká.

"Ale skupina Ligy národů bude náročná a těžká, i když výhodou Slovenska je, že má zkušenost s každým ze soupeřů. Česko nás navíc dvakrát porazilo, takže to bude odveta za přeecházející zápasy."

Reklama

Související témata: