Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 1:2 PPPardubice prohrály se Spartou a stále nemají jistotu záchrany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pech 0 : 1
19. Svačina 1 : 1
62. Dvořák 1 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic prohráli v 51. kole extraligy doma se Spartou 1:2 v prodloužení a o udržení mezi elitou budou bojovat v pátečním zápase závěrečného kola v Brně. Dynamo je v tabulce dvanácté s náskokem bodu na Litvínov a Kladno, se Severočechy ale má horší bilanci vzájemných zápasů. Utkání rozhodl v 62. minutě Tomáš Dvořák.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Pavel Kantor kryje střelu Jana Buchteleho ze Sparty.

Článek

Do první výraznější šance se dostal ve 4. minutě domácí Poulíček, brankář Machovský však jeho dorážku zastavil. Na druhé straně zahrozil Sukel a v první přesilové hře se hosté dostali do vedení. Buchteleho dorážku ještě Kantor zlikvidoval, o pár vteřin později jej ale překonal Pech.

Dynamo dostaly do hry početní výhody. Jurčinovo vyloučení Sparta ještě v pohodě ubránila, při Buchteleho trestu ale Svačina vyrovnal. Na přelomu první a druhé třetiny přečkali hosté další oslabení a úroveň hry následně poklesla.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva autor gólu Vladimír Svačina z Pardubic, Jeremie Blain ze Sparty a brankář Matěj Machovský.

Kantor i Machovský si za třináct minut druhé části připsali jen tři zákroky. Až poté se na led vrátil vzruch. Poulíček po přečíslení dva na jednoho nedokázal trefit puk, Kantor se vyznamenal při Kolářově trestu a bezprostředně po jeho skončení.

Ve 42. minutě mohl domácí přiblížit výhře a udržení v extralize Látal, Machovský ale jeho střelu udržel. Na druhé straně se neujala Řepíkova střela ani Košťálkova samostatná akce. V 52. minutě z ideální pozice před brankou přestřelil Svačina.

Při Kvapilově trestu byl blízko rozhodující branky Tybor, výborný Machovský však jeho šanci zlikvidoval. O vítězství Sparty nakonec rozhodlo prodloužení, ve kterém se po Pechově akci prosadil Dvořák.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Svačina (Paulovič, Zacharčuk) - 10. Pech (Forman, Buchtele), 62. T. Dvořák (Pech). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Kolář, Zacharčuk, Holland, T. Voráček - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Jurčina, T. Pavelka, T. Dvořák, Košťálek, Piskáček - Řepík, Sukeľ, Rousek - Forman, Pech, Buchtele - Smejkal, Tomášek, Kvapil - Vitouch, Říčka, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín