Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:2Indiáni díky Kantnerovu hattricku otočili souboj s Kometou a jsou druzí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Červený 0 : 1
12. Střondala 0 : 2
16. Kantner 1 : 2
37. Kantner 2 : 2
45. Kantner 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 51. extraligovém kole Brno 3:2 a díky jedenáctému vítězství z posledních 12 domácích utkání se vrátili na druhou příčku tabulky. Kometa sice již ve 12. minutě získala dvoubrankové vedení, útočník Škody Matyáš Kantner však dokázal čistým hattrickem skóre otočit. Střelecky pasivní Brňané pak už na zvrat neměli sílu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matyáš Kantner z Plzně v utkání proti Liberci.

Článek

Plzeň má nyní nejblíže do Ligy mistrů, kterou si vedle vítěze základní části Liberce zahraje i druhý tým konečné tabulky. Poslední kolo Západočeši odehrají na ledě třetího Třince, před nímž mají dvoubodový náskok stejně jako před čtvrtou Spartou.

Hosté udeřili z první vážnější akce, už po 65 vteřinách dokázal přečíslení dvou na jednoho úspěšně zakončit Červený. Domácí se poté tlačili za vyrovnáním, Eberle však z prostoru mezi kruhy střelou po ledě Čiliaka nepřekonal a naopak na druhé straně se ve 12. minutě dočkal první extraligové trefy Střondala, jenž zaskočil Frodla ranou z pravého kruhu.

Hráči Komety si situaci zkomplikovali fauly. Ve 14. minutě ještě Kantner během početní výhody zblízka proti Čiliakovi neuspěl, o dvě minuty později už vyloučení Horkého z podobné pozice nadvakrát potrestal a snížil na 1:2. Krátce před koncem první třetiny mohl odpovědět z rychlého brejku Mueller, Frodl ale stačil proti jeho zakončení i Zaťovičově dorážce zasáhnout.

Po pauze Indiáni nezužitkovali přesilovku a při početní výhodě Komety našel Plekanec křížnou přihrávkou Stránského, jehož střelu mířící do odkryté branky skvělým zákrokem zneškodnil Frodl. Akce se v rychlém sledu přelévaly na obě strany, příležitosti promarnili agilní Mueller i domácí Eberle.

Po polovině zápasu Gulaš od zadního mantinelu našel volného Pulpána, jenž neprostřelil Čiliaka. Kuncovo vyloučení následně zkrátil nedovoleným zákrokem Mertl. Paradoxně ve vlastním oslabení pak při přečíslení Jank připravil bekhendem Kantnerovi gól na 2:2. Krátce před druhou sirénou navíc ještě musel pozorný Čiliak zastavit Heřmanův únik.

Domácí pokračovali ve střelecké převaze i v závěrečné části. Němec ještě bekhendem v dobré pozici netrefil, v 45. minutě už se ale v ponechané výhodě pohodlnou dorážkou prosadil Kantner a dokonal čistý hattrick.

Hosté následně jen díky Čiliakovi přečkali Mertlovu přesilovkovou šanci. Indiáni nepolevili v ofenzivní snaze, Mertl ale opět z dobré pozice nerozhodl. Na druhé straně ještě v závěru zahrozili Horký a z mezikruží Mueller.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Kantner (Gulaš), 37. Kantner (Jank, Pour), 45. Kantner (Pulpán, Čerešňák) - 2. Červený (Pyrochta), 12. Střondala (Kunc, Kusko). Rozhodčí: Šindel, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5938.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Jank, Jánošík, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, V. Němec, Kantner - Rob, Heřman, Vracovský. Trenér: Čihák.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, D. Krenželok - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Š. Stránský - Kunc, Střondala, Kusko. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice