Hlavní obsah

Sparta - Baník 5:0Akce Záchrana sezony? První výhra pro Kotala a postup s bůrem navrch

Letenští mají po tragickém úvodu do ligového jara jasno. Jenom triumfem v poháru mohou zachránit sezonu. Zatím není vyloučen. Fotbalisté pražské Sparty ve čtvrtfinále MOL Cupu smetli ostravský Baník 5:0 a postupují do semifinále. Hosté dohrávali o deseti bez vyloučeného Šašinky. Po dvou neúspěšných pokusech v lize se prvního vítězství na lavičce Sparty dočkal trenér Václav Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty oslavuje gól na 1:0 během utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Baník přijel do Prahy posílen vydařeným vstupem do jara, Sparta reagovala na ligovou bídu dalšími změnami v sestavě. Po jednozápasové absenci se tak kapitánské pásky znovu chopil Dočkal.

Začátek byl z obou stran opatrný. Ostravští byli jistější v kombinaci, domácí hledali ztracené sebevědomí. Šli mu však naproti a do dvou úvodních šanci dostali Dočkala. Kapitán v obou případech trefil bránícího hráče. Do třetice se však už skóre posunulo. Rohový kop nejprve Baník odvrátil, po Frýdkově centru ale Hancko odstavil spoluhráče Hložka a hlavou se trefil.

O gól se tak postaral stoper a jeden z mála sparťanů, kteří v úvodu jara snesou přísnější měřítko.

Branka Spartu nabudila a pokračovala v iniciativě a odměny se dočkala brzy po přestávce. Karlsson, Dočkal a Frýdek po rozehraném rohu dvakrát sehráli nacvičený signál, Švéd odcentroval a Tetteh se štěstím srazil hrudí míč do sítě.

Baníku bylo ještě hůř. Šašinka ve vápně stáhl Hancka, dostal druhou žlutou kartu a po vyloučení se kopala ještě penalta. K míči se postavil Karlsson a jistě proměnil. Seveřan tak jen potvrdil svůj rychlý vzestup mezi opory týmu a fanoušci se dožadovali bůra...

Jejich přání se splnilo. Čtvrtou branku po individuálním výletu do prořídlé ostravské sestavy přidal Frýdek. Pátý gól pak po Dočkalově akci a přesném centru vstřelil hlavou zblízka Hložek. Další šance ještě Laštůvka pochytal...

Čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu:
Sparta Praha - Baník Ostrava 5:0 (1:0)
Branky: 20. Hancko, 53. Tetteh, 62. z pen. Karlsson, 76. Frýdek, 81. Hložek. Rozhodčí: Berka - Kubr, Flimmel. ŽK: Hložek, Frýdek, Krejčí - Potočný, O. Šašinka, Reiter, Stronati. ČK: 60. O. Šašinka. Diváci: 9097.
Sparta: Heča - Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek - Karlsson (69. Plavšič), Sáček (77. Trávník), Dočkal, Krejčí, Hložek - Tetteh (79. Kozák). Trenér: Kotal.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Holzer - Kaloč, Jirásek (66. Fleišman) - De Azevedo (74. Smola), Hrubý, Potočný (46. Reiter) - Šašinka. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: