Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 0:0, na penalty 2:4Nguyen nastoupil minutu před koncem prodloužení a zářil při penaltách

Uherské Hradiště

Fotbalisté Liberce zvítězili ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu na půdě Slovácka až na pokutové kopy 4:2. Po 90 minutách i prodloužení skončil zápas bez branek. Dvě penalty chytil hostující gólman Filip Nguyen, který nastoupil do utkání minutu před koncem prodloužení. Liberec navázal na osmifinálové vítězství nad Slováckem z minulého ročníku MOL Cupu a v poháru postoupil do semifinále po pěti letech od celkového prvenství v sezoně 2014/15.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Brankář Liberce Filip Nguyen chytá rozhodující penaltu.

Článek

Celý první poločas měli více ze hry domácí, kteří těžili z dobrého pohybu. Nicméně jejich aktivita ke gólu nevedla, akce Petržely, Zahustela a Klimenta byly jen náznaky šancí, které dobře fungující obranu Liberce nemohly zaskočit.

Hosté se k ohrožení domácí branky dostali až po půlhodině hry, nicméně Trmal Peškovu střelu vyrazil na roh, stejně jako ještě tvrdší a přesnější ránu Malinského ve 41. minutě.

I ve druhé půli měli zpočátku navrch hráči Slovácka. Zahustel ale hlavičkoval těsně nad, Sadílek vysoko překopl bránu a Petrželova slibná akce skončila špatnou finální přihrávkou.

Na druhé straně pálil tvrdě do břevna Malinský. Závěr poměrně jednoznačně patřil Liberci, gól však za celých 90 minut nepadl. Střelci se neprosadili ani v prodloužení, kdy kvůli ofsajdu neplatila branka domácích.

V penaltovém rozstřelu se vyznamenal liberecký Nguyen, který v závěru prodloužení nahradil mezi tyčemi Knoblocha. Ligová jednička Slovanu chytila střely Havlíka i Dvořáka, zatímco na hostující straně selhal jen Chaluš, který mířil do břevna. Postup Liberce stvrdil gól Malinského.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:0, na penalty 2:4
Penalty proměnili: Daníček, Juroška - Mara, Pešek, Karafiát, Malinský. Neproměnili: Havlík, Dvořák - Chaluš. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Kliment, Kadlec, Hofmann, Dvořák - Hybš, Malinský, Mikula. Diváci: 3043.
Slovácko: Trmal - Juroška, Kadlec, Hofmann, Reinberk - Havlík, Daníček - Zahustel (89. Jurečka), Sadílek (84. Dvořák), Petržela (107. Kohút) - Kliment (66. Zajíc). Trenér: Svědík.
Liberec: Knobloch (118. Nguyen) - Mikula (100. Fukala), Chaluš, Karafiát, Hybš - Alibekov (102. Kačaraba), Mara - Malinský, Hromada (67. Beran), Pešek - Kuchta. Trenér: Hoftych.

Reklama