Hlavní obsah

Postup jako dárek Šádkovi. Skvělých sedmdesát minut, pak jsme poškádlili hada bosou nohou, řekl Guľa

Sedmdesát minut hrál jeho tým jako z partesu. Ve středečním čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu vzala Plzeň v Doosan Areně Mladou Boleslav na kolotoč, o postupu do semifinále rozhodla do přestávky třemi góly (Kopic, Beauguel a Kayamba). I přes citelné polevení v závěru byl kouč Viktorie Adrian Guľa víceméně spokojen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák z Viktorie Plzeň.

Článek

„Měli jsme jasný cíl, který jsme splnili. Až do sedmdesáté minuty jsme podali velmi kvalitní výkon. Byli jsme trpěliví, dostatečně rychlí i produktivně. Konec jsme měli uhrát lépe, ale musíme uznat, že Boleslav má pořád svoji sílu," řekl Guľa po vítězství 4:2.

Dominance Viktorie byla obrovská, Středočeši v úvodním dějství běhali jenom bez balonu. Po 45 minutách nebylo o postupujícím pochyb. Což ostatně přiznal hostující kouč Jozef Weber. „Normálně to nedělám, ale tentokrát jsem klukům o půli řekl, že zápas je rozhodnutý. Nabádal jsem je, abychom druhou půli hráli obezřetně a nedostali pět gólů," pověděl boleslavský trenér.

Záměr se povedlo naplnit, byť zkraje druhé půle Středočeši po střele Řezníka kapitulovali počtvrté. Plzeň ale poté polevila, dovolila Boleslavi vstřelit premiérový gól na jaře. Fanouškům vyvolávaného „bůra" pak mohl dopřát Chorý, Mikulec mu však pokutový kop lapil. A Budínský vzápětí podruhé trestal.

„Konec mě vyrušil, poškádlili jsme hada bosou nohou. Diváci si zaslouží, abychom šlapali celý zápas. Ale cením si výsledku i výkonnosti mužstva," podotkl Guľa. „Za posledních dvacet nás asi trenér nepochválí, ale předtím jsme hráli výborně," doplnil muž zápasu záložník Jan Kopic, který ke gólu přidal dvě asistence.

Webera těší první góly na jaře

Viktoria na jaře šlape, ve čtyřech zápasech nastřílela 12 gólů. Tedy průměrně tři na zápas. „Těší mě produktivita i vyváženost. Góly jsou rozložené mezi více hráčů," pochvaloval si Guľa, který věří, že Plzeň může být v určitých detailech ještě efektivnější.

„Tým pořád poznávám. S panem Šádkem (generální manažer Viktorie) jsme rozebírali, jakým způsobem může mužstvo jít ještě nahoru. Procentuálně nevím, uvidíme. Každopádně jsem rád, že jsme dali panu Šádkovi hezký dárek k narozeninám," dodal Guľa s úsměvem.

Jeho boleslavský kolega k němu příliš důvodů nemá. Kádr Středočechů přes zimu notně oslabil. Zranění režiséra Matějovského a odchody klíčových mužů Komličenka, Mešanoviče a navrátilce do Plzně Buchy s mužstvem zákonitě zamávaly. V úvodních třech ligových kolech na jaře získalo dva body za dvě bezbrankové remízy. První gól zaznamenalo až nyní v Plzni. „Vzhledem k rozpoložení a formě obou týmů je ale výsledek zasloužený. Ale ty dva góly jsou pro nás pozitivem," pověděl Weber.

Reklama