Hlavní obsah

Kanonáda Sparty? Vrátíme ji v derby tam, kde byla, varují sešívaní

dos, zpSport.cz

Favorit nedělního derby je jasný, vždyť fotbalisté Sparty ztrácejí na vedoucí Slavii šest příček a propastných 23 bodů. Sešívaní již neprohráli devět posledních derby a v neděli budou mít navíc výhodu domácího prostředí v Edenu. Nalinkované předpoklady mohou narušit dvě okolnosti. Matná jarní forma Slavie a zcela nečekaná středeční pohárová výhra Sparty 5:0 nad Baníkem. „Neberu její výhru jako nějaký vzkaz,“ ujišťuje reprezentant Lukáš Masopust.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jan Bořil a Vladimír Coufal během děkovačky s fanoušky po výhře na Spartě.

Článek

Prvním zneklidněním je pro obhájce titulu vlastní forma. Na podzim neprohráli v lize ani jednou, na jaře během úvodních tří kol hned dvakrát.

Letenští začali se ziskem jediného bodu ještě hůř. Po remíze se Zlínem byli na dně, ale v poháru senzačně povstali.

Co znamená nakládačka Baníku pro bitvu o Prahu?

Úleva na Spartě. Kluci si nasadili laťku hodně vysoko, chválí tým po výhře nad Baníkem Václav Kotal.Video: Sport.cz

„Já se Spartou ještě neprohrál. A doufám, že to tak zůstane. Vysoká výhra jim určitě pomůže. Trápili se však dlouhodobě. Věřím, že je vrátíme tam, kde byli," posílá brankář Ondřej Kolář do tábora soupeře jednoznačný vzkaz.

„My jsme taky porazili Opavu," přidává se záložník Lukáš Masopust a ujišťuje, že tak špatně, jak jarní výsledky ukazují, na tom slávisté nejsou.

K nastartování je derby ideální

„Derby je ideální zápas, abychom se zase nastartovali," dodává Masopust, který na podzim cizelérským obloučkem podtrhl výhru Slavie 3:0 na Letné.

Trenér Jindřich Trpišovský zatím hráčům rozebírá především vlastní nepovedený zápas na Slovácku. Na analýzu Sparty přijde čas později. K rivalovi má nicméně respekt.

„Proti Baníku zahrála Sparta skvěle. Je otázka spíše pro ni, jak se výhra 5:0 může promítnout i do derby. Podle mého v něm poslední výsledky žádnou roli hrát nebudou. Rozhodne především odolnost všech hráčů, kteří na trávník nastoupí. Ne co bylo před týdnem, třemi dny," míní kouč.

Reklama