Hlavní obsah

Předčasné finále!? Legendární trenér poslal Plzeň na Spartu

Aktualizováno

Pohár jde do závěrečné fáze, k jeho dobytí zbývají už jen dva úspěšně zvládnuté zápasy. Legendární trenér Ladislav Škorpil, který dokázal dovést čtyři své kluby do pohárového finále, při pátečním losu ve strahovském sídle FAČR rozhodl, že v semifinále fotbalového MOL Cupu se střetnou Sparta s Plzní a Olomouc s Libercem. Termín semifinále je stanoven na 22. dubna, finále je na programu 20. května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník (vlevo) ze Sparty Praha a Jan Kovařík z Viktorie Plzeň v podzimním ligovém duelu.

Článek

Podle původních předpokladů spolu měli na jaře válčit o druhé místo v tabulce. Jenže zatímco Plzeň šlape na jedničku, Sparta rozdává body plnými hrstmi a ztrácí na svého rivala již 13 bodů.

Přesto jejich duel patří k tomu nejatraktivnějšímu, co domácí scéna nabízí. Viktorka se na Letné navíc představí během jara hned dvakrát. Nejprve 15. března ve 25. ligovém kole. A potom v pohárovém semifinále s úředním termínem 22. dubna.

„Dostali jsme nejtěžšího soupeře, který byl k mání... Na druhou stranu jsem přijel pro semifinále na domácím stadionu, což se naplnilo,“ reaguje na los Tomáš Rosický, sportovní ředitel Sparty.

Škorpil zrežíroval předčasné finále dvou adeptů, které zajímá jen zisk trofeje. Plzeň čeká na triumf v poháru deset let.

„Pohár je naším cílem," ujišťuje trenér Adrian Guĺa.

Sparta ho pak bere jako poslední naději, jak zachránit sezonu.

„Nejde nám o postup do finále, ale o celkové vítězství," shoduje se Rosický se soupeřem.

Sousedi půjdou proti sobě

Ve druhé dvojici na sebe narazí aktuální sousedé z ligové tabulky. Liberec je devátý a Olomouc desátá.

„Do Olomouce je hezká cesta. Na Mohelňáku si dáme klobásu a tvarůžky a pojedeme zpátky," usmívá se Libor Kleibl, ředitel Slovanu.

„Se Spartou jsme hráli nedávno. Nepřáli jsme si Plzeň, papírově nejsilnějšího soupeře. Důležité je, že budeme hrát doma. Jsme naprosto spokojeni," kontruje bývalý hráč Aleš Škerle, obchodní manažer Sigmy.

Pokud jde o pořadatele finále, nová regule říká, že bude vybrán stadion níže postaveného účastníka. Rozhodující bude postavení v tabulce po 29. kole, které je na programu 18. dubna.

Reklama

Související témata: