Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 5:2Hradec si zajistil osmé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Eklund 1 : 0
16. Rosandič 1 : 1
25. Nedomlel 2 : 1
34. Lakatoš 2 : 2
41. Klíma 3 : 2
55. Klíma 4 : 2
59. Orsava 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání závěrečného 52. kola extraligy Vítkovice 5:2 a posunuli se na osmé místo tabulky. Ještě po dvou třetinách vyrovnaný zápas rozhodli hráči Mountfieldu třemi brankami ve třetí části, dvakrát se prosadil útočník Kevin Klíma. Východočeši se v předkole play off utkají s Karlovými Vary a v úvodu budou mít výhodu domácího prostředí. Vítkovice nakonec skončily třinácté.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové se raduje z gólu. Archivní snímek.

Článek

Královéhradečtí nastupovali s vědomím, že pokud se chtějí v tabulce posunout, musí vyhrát v základní hrací době. Po pouhých 16 sekundách je k tomuto cíli přiblížil Eklund, jenž napálil do branky kotouč vyražený gólmanem Dolejšem po Jerglově pokusu.

Příležitosti ke zvýšení měli Šalda a dorážející Koukal, v 11. minutě zlikvidoval Dolejš nadějný pokus Cingela. Pozornost strážce hostující branky pak v 16. minutě prověřil Cibulskis, vzápětí se na druhé straně podařilo dostat puk za brankovou čáru s přispěním Lva nahrávajícímu Rosandičovi, který hledal před brankovištěm najíždějícího Schleisse.

Právě Schleiss jel pak sám na Mazance, ale neuspěl. Dolejše zachránila ještě před přestávkou tyčka po střele Lva.

Ve 25. minutě vrátil domácím vedení Nedomlel, platnost jeho zásahu ale musel kvůli posunuté brance potvrdit videorozhodčí. Po polovině základní hrací doby ale pykal na trestné lavici Smoleňák a hosté ho vrátili do hry předčasně - na 2:2 vyrovnal Lakatoš. Těsně před přestávkou mohl naklonit misky vah opět na stranu domácích Klíma, ale neuspěl.

Americký útočník s českými kořeny si vše vynahradil ve třetí části. Už po 28 sekundách si spravil chuť a poslal Mountfield potřetí v utkání do vedení. V 55. minutě poté Klíma přidal i další gól. V závěru se pokusili zápas zdramatizovat při power play, místo snížení ale opět inkasovali. Skóre zápasu uzavřel Orsava.

52. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Eklund (Jergl, Nedomlel), 25. Nedomlel (Orsava, Pilař), 41. Kevin Klíma (Jergl, Cibulskis), 55. Kevin Klíma (Smoleňák, Lev), 59. Orsava (M. Chalupa) - 16. Rosandič (Štencel), 34. Lakatoš (O. Roman, Trška). Rozhodčí: Pešina, Horák - Komárek, Špringl. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 3582.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík, Šidlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Smoleňák, Lev, M. Chalupa - Orsava, Cingel, Pilař - Miškář, Koukal, Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.
Vítkovice: Dolejš - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Rosandič - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: