Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 3:5Čtyřbodový Vlach řídil výhru Liberce v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vlach 0 : 1
7. Beránek 1 : 1
20. Černoch 2 : 1
23. Ordoš 2 : 2
26. Musil 2 : 3
39. Vlach 2 : 4
59. Mikúš 3 : 4
60. Jelínek 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 52. kole extraligy na ledě Karlových Varů 5:3 a po třech prohrách naplno bodovali. Západočeši klesli v tabulce na 9. místo a v předkole play off se utkají s Hradcem Králové, který bude mít v úvodu série výhodu domácího prostředí. Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se na výhře Liberce podílel útočník Jaroslav Vlach.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce, ilustrační foto.

Článek

Energie na rozdíl od předešlého zápasu ve Vítkovicích nastoupila se všemi hráči základního kádru. Do vedení se již ve 4. minutě dostali hosté, když Vlach střelou ze středu levého kruhu překvapil brankáře Novotného.

O tři minuty později bylo srovnáno, puk po ideální nahrávce Koblasy střelou z první "uklidil" za Hrachovinova záda Beránek. Po vyrovnávací brance zvýšili domácí svou aktivitu a blízko druhé branky byli Černoch a Šenkeřík. V závěru první třetiny již Hrachovina kapituloval, vyloučení Dernera potrestal Černoch.

Ve 23. minutě po nepřehledné situaci před domácí brankou srovnal při přesilovce stav zápasu na 2:2 Ordoš. Liberec následně zvýšil aktivitu a dostal se do vedení. Novotného potřetí překonal Musil. Energie se snažila o vyrovnání, ale střely mířící na branku Severočechů bezpečně likvidoval Hrachovina. Ve 38. minutě dostaly Karlovy Vary možnost další přesilové hry, ale místo vyrovnávací branky počtvrté inkasovaly. Podruhé se prosadil Vlach.

Ve 44. minutě byl blízko snížení Beránek, ale jeho teč skončila pouze na liberecké tyčce. Na druhé straně jen dva zázračné zákroky Novotného znemožnily krátce po sobě skórovat Ordošovi a Lencovi. Domácím se nakonec zásluhou Mikuše přece jen podařilo snížit v 59. minutě, ale o minutu později při karlovarské power play dal konečnou podobu výsledku střelou do prázdné branky kapitán Jelínek.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. O. Beránek (Koblasa), 20. Černoch (Graňák, V. Polák), 59. T. Mikúš (Mikyska, Eminger) - 4. J. Vlach (Kotvan), 23. Ordoš (Lenc, J. Vlach), 26. A. Musil (Šír, Hanousek), 39. J. Vlach (Graborenko, Derner), 60. P. Jelínek (A. Musil, J. Vlach). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3658.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Koblasa - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Vildumetz, Osmík. Trenér: Pešout.
Liberec: Hrachovina - Knot, Kotvan, Graborenko, Havlín, Hanousek, Derner - J. Vlach, P. Jelínek, Krenželok - Lenc, Marosz, Ordoš - Zachar, Šír, A. Musil - Valský, Chrtek, D. Špaček. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: