Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 1:1Jablonec v přesilovce smazal manko a na Hané získal bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Juliš 1 : 0
75. Hämäläinen 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Jablonce v dlouhé přesilovce jen remizovali ve 24. ligovém kole v Olomouci 1:1 a nedokázali soupeři oplatit středeční porážku 1:3 ze čtvrtfinále domácího poháru. Skóre v 16. minutě otevřel domácí Lukáš Juliš, ale v 38. minutě byl vyloučen jeho spoluhráč Pablo González a v 75. minutě zařídil dělbu bodů střídající Kasper Hämäläinen. Jablonec v lize potřetí za sebou nezvítězil a může přijít o třetí místo. Olomouc zůstala desátá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hlavní sudí Petr Hocek uděluje červenou kartu pro Pabla Gonzáleze z Olomouce (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

Olomouc stejně jako v poháru před třemi dny začala lépe. V sedmé minutě se k zakončení uvnitř vápna dostal Juliš, branku hostů ale přestřelil. O dvě minuty později hostující Chramosta zblízka jen napálil Mandouse.

Ve 13. minutě González vracel míč před branku hostů, kde jej do sítě usměrnil osamocený Chytil. Gól však po zásahu videorozhodčího nebyl pro těsný ofsajd olomouckého hráče uznán.

Domácí se přesto brzy dočkali úvodní branky. Ve 26. minutě vrátil přetažený míč zpět na malé vápno Greššák, hostující obránci byli nedůrazní a balon kolem nich proskákal až k Julišovi, který se nemýlil. Útočník, jenž v Sigmě hostuje ze Sparty, dal za Hanáky ve čtvrtém soutěžním utkání pátý gól.

Ve 36. minutě zastavil unikajícího Doležala nedovoleným způsobem González. Rozhodčí mu nejdříve ukázal žlutou, po přezkoumání videa ale španělského záložníka vyloučil a domácí čekalo dlouhé oslabení. Jablonec navíc kopal přímý kop ze zajímavé pozice a Mandous se musel hodně natahovat, aby vyrazil Krobův pokus na roh. Po něm na zadní tyči nedal velkou šanci Holík.

Obrovskou možnost zahodili před pauzou i domácí. Greššák vystihl rozehrávku Jablonce, pak ale pokazil přečíslení dvou na brankáře Hrubého, který stačil míč odkopnout před Houskou.

Jablonec v početní převaze podle očekávání zatlačil Olomouc v druhém poločase k vápnu. Pleštil ale v 56. minutě z nadějné pozice vysoko přestřelil a neúspěšný byl také Doležal.

Pak se hra na chvíli vyrovnala a po delší době zahrozila také Olomouc. Hála si ve vápně zasekl míč a přihrávku na zadní tyči hledal Vepřeka, kterému před poloprázdnou brankou scházel půl krok, aby míč lépe trefil.

V 75. minutě Jablonec srovnal. Hämäläinen byl na hřišti pouhé dvě minuty, když k němu doputoval Krobův centr z levé strany a finský hráč jej hlavou poslal za Mandouse. O pět minut později domácí brankář vytáhl nad břevno střelu Matouška. V poslední minutě mohl rozhodnout z dobré pozice hostující Považanec, těsně bráněn ale zamířil pouze do břevna.

24. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 26. Juliš - 75. Hämäläinen. Rozhodčí: Hocek - Koval, Vitner - Cieslar (video). ŽK: Juliš, Radoslav Látal (trenér) - Hübschman, Krob. ČK: 38. González (Olomouc). Diváci: 3155.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála (82. Zahradníček), Houska, Greššák, Chytil (86. Kerbr), González - Juliš (62. Falta). Trenér: Radoslav Látal.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas (73. Hämäläinen), Plechatý, Krob - Pleštil (74. Matoušek), Hübschman, Považanec, Pilík - Chramosta, Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: