Hlavní obsah

Plzeň - Budějovice 1:0Mihálik spasil v závěru Plzeň, Slavia vede už jen o sedm bodů!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Mihálik 1 : 0
Záznam online reportáže

Zlatou ruku měl kouč Plzně Adrian Guľa. V 76. minutě sobotního duelu 24. kola fotbalové ligy s Českými Budějovicemi poslal do hry záložníka Ondřeje Mihálika, jehož centr si minutu před koncem srazil do vlastní sítě Novák. Díky výhře (1:0) se viktoriáni přiblížili vedoucí Slavii na sedm bodů, sešívaní však mají k dobru nedělní derby se Spartou. Houževnatí Jihočeši padli podruhé v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Klíčová situace zápasu Plzeň - České Budějovice. Ondřej Mihálik z Plzně posílá míč před branku, Pavel Novák z Českých Budějovic si centr srazí do vlastní sítě.

Článek
Fotogalerie

Podle očekávání začala Plzeň aktivně, v 6. minutě mohla jít do vedení. Po Limberského střele se Drobný jen ohlédl, na brankové čáře ale hosty spasil duchapřítomným zákrokem Havel.

Na druhé straně pálil z jedné Schranz, balon proletěl nad břevnem. Vzápětí se za hlavu chytal Řezník. Po rohu se dostal k odraženému balonu, hlavou chtěl přehodit Drobného, zamířil však vedle.

Po půlhodině se před Drobným odehrál velký závar. Nejprve byl blízko gólu Hejda, poté Kalvach z voleje přestřelil. Zničehonic těsně před pauzou mohlo udeřit Dynamo, Sivokovu hlavičku vyškrábl skvělým zákrokem Hruška.

Zkraje druhého poločasu už Jihočeši slavili gól. Nakonec však předčasně. Gól Mészárose, který zblízka propálil Hrušku, totiž po zhlédnutí na obrazovce u postranní čáry arbitr Pechanec odvolal. Důvod? Krátce před zakončením byl podle názoru Pechance faulován Kovařík.

Viktoriáni se snažili prosadit po stranách, ale když už se jim to povedlo, následný centr byl buď nepřesný, nebo ho odvrátila budějovická obrana. V 78. minutě se po rohovém kopu prosadil ve vzduchu Řezník, jeho hlavička skončila vedle. Když už vypadalo, že zápas dospěje k bezbrankové remíze, srazil si centr Mihálika do vlastní branky Novák. Viktoria tak pod novým trenérem Guľou vyhrála i pátý soutěží zápas.

24. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 89. Mihálik. Rozhodčí: Pechanec - Moláček, Kotalík - Berka (video). ŽK: Kovařík . Novák, Havelka, Havel. Diváci: 8301.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (84. Hořava) - Kayamba, Beauguel (90.+5 Chorý), Kovařík (76. Mihálik). Trenér: Guľa.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, L. Havel, Sivok, Novák - Brandner (90.+1 Rabušic), Havelka, Mészáros (70. Ledecký), Čavoš, Mršič - Schranz (87. Kopečný). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: