Hlavní obsah

Rána pro Spartu, o výhru v derby přišla v nastavení! Bídná příbramská série trvá

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty remizovali v nedělním utkání 24. kola na hřišti Slavie 1:1. Letenští vedli po trefě Tetteha, v nastavení pak vyrovnal střídající Musa. Liberec si s chutí zastřílel proti Opavě a vyhrál 4:0. Na domácí půdě zabrala i Karviná, do tabulky si připsala tři důležité body za vítězství 2:0 nad Příbramí. Teplice pak remizovaly se Slováckem 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina ze Sparty a Stanislav Tecl ze Slavie v akci během derby "S".

Článek
Fotogalerie

Opava naposledy vyhrála nad Sigmou Olomouc, ale v Liberci to byl z její strany propadák. Opavu srazily do kolen dva slepené góly během dvou minut a kiksy v obraně. Slovan se po zisku tří bodů tlačí do elitní šestky, navíc má odehráno o zápas méně. Stejně jako před čtrnácti dny proti Bohemians 1905 se dvakrát trefil Kuchta a jednou Mara. Skóre v závěru uzavřel Malinský.

Poslední Příbram 17 kol nevyhrála (13 porážek a 4 remízy) a ujíždí jí vlak. Nechytila se ani v Karviné, kde prohrála 0:2. Karviná naopak na jaře získala deset bodů za tři výhry a jednu remízu, navíc ještě neinkasovala. Poprvé Středočeši inkasovali chvíli před půlí, když se trefil Qose, v 75. minutě jistil vítězství domácích Taiwo.

Teplice zastavily sérii dvou jarních porážek a doma se Slováckem remizovaly 0:0. Severočeši zápas dohrávali bez vyloučeného Hyčky, který v poslední minutě viděl na základě pomoci videa druhou žlutou kartu.

Šlágr kola v Edenu neměl vítěze, zápas skončil nerozhodně 1:1. Sparta od března 2016 v derby drží negativní sérii, když desetkrát za sebou nezvítězila (devětkrát v lize, jednou v poháru).

Sparta vedla po trefě Tetteha, který se prosadil deset minut před koncem. Slavia pak v nastavení srovnala, když po trestném kopu Bořila skóroval hlavou Musa.

Program 24. ligového kola:
Sobota
Zlín - Bohemians 2:3
Olomouc - Jablonec 1:1
Plzeň - České Budějovice 1:0
Neděle
Liberec - Opava 4:0
Branky: 27. a 47. Kuchta, 30. Mara z penalty, 87. Malinský.
Karviná - Příbram 2:0
Branky: 44. Qose, 75. Abdulrahman.
Teplice - Slovácko 0:0
Slavia - Sparta 1:1
Branky: 90.+3 Musa - Tetteh.
Pondělí
18:00 Ostrava - Mladá Boleslav

Reklama