Hlavní obsah

Olomouc na úvod play off smetla Zlín, Hradec Králové si poradil s Karlovými Vary

Praha
Aktualizováno

V jasnou záležitost proměnili hokejisté Olomouce úvodní duel předkola play off se Zlínem, když vyhráli přesvědčivě 5:1 a v sérii hrané na tři vítězná utkání se ujali vedení 1:0 na zápasy. Úspěšně vstoupil do série s Karlovými Vary i Hradec Králové, který zvítězil na domácím ledě 3:1. Odvety jsou na programu v úterý opět v Olomouci a Hradci.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Radost hráčů Olomouce po vstřeleném gólu.

Článek
Fotogalerie

Žádné velké vyčkávání, v Olomouci se od prvních minut hrát aktivní hokej. Jako první se z premiérové branky vyřazovacích bojů radovali Hanáci, které poslal ve 4. minutě do vedení Skladaný. A pro domácí fanoušky bylo ještě veseleji o pět minut později, když Kašíka překonal Olesz. Zlínští však na druhou ránu reagovali už 32 sekund později díky trefě Žižky, který snižoval na 1:2.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Rostislav Olesz z Olomouce a Valentin Claireaux ze Zlína.

V prostřední dvacetiminutovce se skóre měnilo jen jednou. Po parádní akci Musila zakončoval do prázdné zlínské branky Burian a Hanáci tak odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

A domácí už výborně rozehraný zápas nepustili. Na 4:1 navýšil skóre Knotek, pátý zásah do rozložené zlínské obrany přidal Nahodil a rozhodl tak o vedení Olomouckých v sérii 1:0. Odveta se hraje opět v moravské metropoli v úterý od 17:00.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný inkasuje gól.

Hradec začal vítězně

V duelu mezi Hradcem Králové s Karlovými Vary si jako první vzali slovo domácí, které poslal do vedení v 5. minutě Perret. Hosté dokázali o dvě minuty později dostat puk za Mazancova záda, ale po trenérské výzvě Mountfieldu byla branka kvůli blokování hole domácího brankáře odvolána. Celá situace mrzela hosty o to více, že Hradec díky Pilařovi ve 14. minutě zvýšil už na dvoubrankový rozdíl.

A to nebylo vše. Na tříbrankový rozdíl zvýšil v 26. minutě Jergl a zdálo se, že hosté už na zvrat síly nenajdou. Energie však vstoupila do závěrečné periody výborně a Mazance poprvé překonal v 43. minutě Rachůnek. Více však už hosté nestihli, padli 1:3 a v sérii prohrávají 0:1 na zápasy.

Druhý zápas se hraje v úterý opět od 19:00 na hřišti Hradce.

Předkolo Generali Česká pojišťovna play off
Olomouc - Zlín 5:1
Branky: 4. Skladaný, 9. Olesz, 35. Burian, 55. Knotek, 58. Nahodil  - 9. Žižka
Hradec Králové - Karlovy Vary 3:1
Branky: 5. Perret, 14. Pilař, 26. Jergl - 43. Rachůnek

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice