Hlavní obsah

Ostrava - Ml. Boleslav 2:3Obrovské drama vyhrála Boleslav! Baníku nestačily k bodovému zisku ani dvě penalty

Ostrava
Aktualizováno

Obrovské drama se šťastnějším koncem pro fotbalisty Mladé Boleslavi. Ti vyhráli v pondělní dohrávce 24. kola na půdě Baníku Ostrava 3:2. Domácí Patrizio Stronati zahrával dvě penalty a jednu z nich za stavu 1:2 neproměnil. Baník tak promarnil šanci dostat se na průběžné třetí místo před Jablonec. Polepšila si naopak Boleslav, která je momentálně pátá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Ostrava v lize s Mladou Boleslaví nevyhrála podesáté za sebou a po osmi kolech nebodovala. Středočeši v nejvyšší soutěži zvítězili po pěti zápasech a posunuli se na páté místo tabulky o bod za Slezany.

Baník po středečním pohárovém debaklu 0:5 na Spartě vstoupil bídně i do ligového utkání a už po čtvrthodině musel dohánět dvougólovou ztrátu. Laštůvku v osmé minutě takřka znehybnil přesnou ranou z 25 metrů Budínský a mohl slavit svůj devátý gól v ligové sezoně. Pro Středočechy to byla první branka v jarní části nejvyšší soutěže.

Domácí se v úvodu hledali a soupeř toho využíval. Po rychlém kontru z levého křídla byl Budínský kousek od dalšího gólu, ale svým volejem trefil na brankové čáře stopera Stronatiho. Hosté si to vynahradili záhy: Zelený zatáhl akci z levé strany, uvolnil Ladru, který se ve vápně rychle zorientoval a přízemní střelou zvýšil na 2:0.

Ostrava se těžce zvedala z dvoubrankové ztráty, Laštůvka měl plné ruce práce s točící se Douděrovou bombou z dálky. Po půlhodině Baník vyrovnal hru a v závěru půle se dostával k tlaku. Nakonec se dočkal i kýženého snížení před přestávkou. Zákrok na Smolu uvnitř vápna po poradě s videorozhodčím sudí Dubravský překvalifikoval na faul a Stronati z penalty ve 43. minutě zamířil po zemi k tyči.

Domácí i po změně stran na soupeře vlétli a z tlaku si vytvořili velkou šanci po rychlé souhře Kuzmanoviče a Smoly, ale De Azevedovi před prázdnou brankou chyběl asi krok.

Boleslav nápor Baníku na chvíli otupila po hodině hry. Ladra měl i slibnou příležitost na zvýšení skóre, ale jeho pokus v 65. minutě Laštůvka vytlačil na roh. Pak Ostrava znovu stupňovala tempo. Střídající Buchta si důrazem ve vápně v 77. minutě vynutil další penaltu na Zeleném, ale Stronati repete nepřidal a Šeda jeho pokus do středu branky vyrazil.

V hektickém závěru se přesto domácím na chvíli srovnat povedlo: centr propadl až na zadní tyč ke Svozilovi, který v 85. minutě ve skluzu skóroval. Jenže po třech minutách po velkém závaru v ostravském vápně a několik střelách a dorážkách Klíma propasíroval balon za lajnu a rozhodl o vítězství Boleslavi.

První fotbalová liga - 24. kolo:
Ostrava - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 43. Stronati z pen., 85. Svozil - 8. Budínský, 15. Ladra, 88. vlastní Potočný. Rozhodčí: Dubravský - Podaný, Dresler - Machálek (video). ŽK: Hrubý, Potočný, Procházka, Svozil - Tatajev, Pudil, Douděra. Diváci: 8667.
Ostrava: Laštůvka - Fillo (35. Procházka), Svozil, Stronati, Fleišman - Jirásek, Hrubý (82. Reiter) - De Azevedo (67. Buchta), Kuzmanovič, Potočný - Smola. Trenér: Kozel.
Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Tatajev, Pudil, Zelený - Hubínek, Janošek - Douděra (78. Fulnek), Budínský, Ladra (83. Mazuch) - Jiří Klíma. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: