Hlavní obsah

V Japonsku se do dubna nebude hrát baseball ani fotbal

V Japonsku se kvůli epidemii koronaviru nerozběhne v původním termínu populární baseballová profesionální liga. V zemi, ve které mají zhruba za čtyři měsíce začít olympijské hry s dějištěm v Tokiu, se až do konce března nebude hrát ani nejvyšší fotbalová soutěž.

Foto: Sam Navarro, Reuters

V Japonsku se kvůli epidemii koronaviru nerozběhne v původním termínu populární baseballová profesionální liga (ilustrační foto)

Článek

Baseballová liga měla začít 20. března. "Rozhodli jsme se start posunout, nyní plánujeme začít v dubnu," oznámil komisionář soutěže Acuši Saito.

Baseball je považován za nejpopulárnější sport v zemi a vedení soutěže dalo přednost jejímu odložení před konáním zápasů bez diváků. Liga nezačne v termínu poprvé od roku 2011, kdy si odklad vyžádalo smrtící zemětřesení následované vlnou cunami.

Fotbalová J-League už má vynucenou pauzu a její vedení dnes výluku původně vyhlášenou do 15. března prodloužilo až do konce měsíce. Zcela zrušen byl například testovací předolympijský turnaj v ragby.

V Japonsku bylo dosud evidováno 511 osob postižených nemocí COVID-19, kterou vyvolává nový typ koronaviru šířící se z Číny do celého světa. Sedmnáct lidí zemřelo.

Reklama

Související témata: