Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:5Stav série 1:1Západočeši šli rázně za výhrou, udeřili už v první minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Flek 0 : 1
22. Perret 1 : 1
27. Jergl (trestné střílení) 2 : 1
37. Eminger 2 : 2
42. Skuhravý 2 : 3
56. Koukal 3 : 3
59. Polák 3 : 4
60. Vondráček 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve druhém utkání předkola play off extraligy na ledě Hradce Králové 5:3 a v sérii hrané na tři vítězství vyrovnali na 1:1. Zápas hraný kvůli epidemii koronaviru bez diváků rozhodl v čase 58:26 Vojtěch Polák. Třetí utkání je na programu ve čtvrtek v Karlových Varech, kde se bude hrát i v pátek.

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Černoch z Karlových Varů v pádu mezi Oscarem Eklundem (vlevo) a Markem Mazancem z Hradce Králové.

Článek

Západočeši v touze odčinit pondělní porážku začali skvěle. Flek z nulového úhlu s velkým přispěním teče domácího Koukala dostal puk za záda překvapeného Mazance už v první minutě. Slabší chvilku pak ale domácí brankář odčinil výbornými zákroky při šancích Vondráčka a Osmíka. Vyrovnat mohli Smoleňák a Cibulskis, jenže neuspěli. Stejně dopadl při další možnosti i Vondráček.

Ze druhé třetině uběhlo jen 76 sekund a bylo vyrovnáno. Jergl se sice po povedené individuální akci nedostal k zakončení a jen tak nahodil puk za branku, tam se ho ale zmocnil Perret a při rychlém manévru byl rychlejší než karlovarský gólman Novotný.

Tým Energie hrál pak pár vteřinek v pěti proti třem, již během klasické přesilovky ale odskočil puk na modré čáře obránci Graňákovi, a když mu ujížděl Radovan Pavlík, zatáhl za záchrannou brzdu. K nařízenému trestnému střílení se postavil Jergl a přestože se mu nájezd moc nevyvedl, Novotným vyražený puk doskákal za brankovou čáru.

Hosté pak měli k dispozici dalších 15 sekund v pěti proti třem, stavem ale nepohnuli. Po polovině základní hrací doby oslovil Smoleňák v přečíslení tří na dva Klímu, jehož ale vychytal Novotný. Ve 34. minutě si oba domácí útočníci situaci zopakovali v obráceném gardu, ani Smoleňák proti Novotnému neuspěl. Místo toho využil ve 37. minutě přesilovku Eminger - 2:2.

Na konci 42. minuty dostal na chvilku prostor k zakončení kapitán hostů Skuhravý a přesnou střelou k tyči získal svému týmu vedení zpět. Západočeši byli jen o chvilku později blízko dalšímu gólu. Mikúš skvělým manévrem připravil obrovskou šanci pro Beránka, který však z prostoru mezi kruhy těsně minul.

V 54. minutě zazvonila bomba Filipa Pavlíka od modré čáry na brankovou konstrukci. V čase 55:25 slavili domácí vyrovnání. Smoleňák po objetí branky vypálil, odražený puk trefil ze vzduchu Koukal a překonal Novotného. Západočeši sáhli k trenérské výzvě, neboť se jim nepozdával atak na Novotného, jenže neuspěli.

Přesto nakonec mohli slavit. V 59. minutě byl ve správný čas na správném místě dorážející Polák a vrátil hostům vedení. Šest sekund před koncem pak při power play Mountfieldu dokonal výsledek Vondráček.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 22. Perret (Jergl), 27. Jergl z trest. střílení, 56. Koukal (Smoleňák) - 1. Flek (Gríger), 37. Eminger (V. Polák, Graňák), 42. Skuhravý (Vondráček), 59. V. Polák (Černoch, Kohout), 60. Vondráček (Graňák). Rozhodčí: Kika, R. Svoboda - Bryška, Špringl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 1:1.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Šalda, Šidlík - Smoleňák, Koukal, Dragoun - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Orsava, Cingel, R. Pavlík - M. Chalupa, Lev, R. Pilař. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, M. Rohan, Eminger, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Osmík. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice