Hlavní obsah

Před Velkou cenou F1 v Melbourne jsou čtyři lidé v karanténě

Melbourne/Praha

Před úvodní Velkou cenou formule 1 v Melbourne se ocitli čtyři členové týmů preventivně v karanténě kvůli podezření z nákazy koronavirem. Na hotelovém pokoji čekají na výsledky testů zaměstnanci stájí Haas, McLaren a Williams. Jezdci ani členové vedení mezi nimi nejsou. Ostatní se připravují podle plánu na start sezony.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Lidé v karanténě měli příznaky nachlazení, proto byli izolováni z preventivních důvodů. "Dva naši lidé byli vyšetřeni před tím, než byli dobrovolně izolováni. Na výsledky čekáme," řekl agentuře AFP mluvčí americké stáje Haas.

Podobný režim mají pracovníci McLarenu a Williamsu. "Očekáváme, že výsledky dostaneme během noci. Tým pracuje normálně podle plánu," uvedli zástupci McLarenu.

Program úvodní Grand Prix začne tradičně pátečními tréninky. Australané žádná opatření pro diváky kvůli epidemii koronaviru nezavedli a počítají s tím, že start sezony F1 si na tribunách tisíce fanoušků užijí. Se zákazem vstupu šéf závodu Andrew Westacott nepočítá.

"V tomto podivném světě je možné cokoli, ale myslím si, že je to velmi nepravděpodobné," odpověděl na otázku, zda očekává nařízení odjet závod bez diváků.

Bez nich se naopak uskuteční další Velká cena 22. března v Bahrajnu, o čemž pořadatelé informovali již v neděli. Minulý rok během třídenního programu dorazilo na okruh v Sáchiru rekordních 97 tisíc fanoušků. Z neděle 19. dubna byla na neurčito odložena Grand Prix Číny, neboť právě z této země se od prosince nákaza šíří.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články