Hlavní obsah

Fotbalová liga další dvě kola pokračuje, ale bez diváků. Co bude dál?

Praha
Aktualizováno

Středeční jednání přineslo avizovaný výsledek. Fotbalová liga se bude hrát dál, ale bez diváků, rozhodla Ligová fotbalová asociace (LFA). Po reprezentační přestávce se uvidí. Před prázdným hledištěm se tak odehrají 25. a 26. kolo, pak následuje pauza, během níž by národní tým měl odletět na přípravné turné do Ameriky. Po ní LFA opět vyhodnotí situaci kolem koronaviru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust ze Slavie Praha a Jan Mikula ze Slovanu Liberec v podzimním utkání, které se hrálo bez diváků.

Článek
Fotogalerie

Nejvyšší soutěž se nezastaví, diváci však zápasy uvidí jen v televizi. Taková je reakce zasedání ligového výboru na mimořádná opatření státu. Utkání proběhnou v následujících dvou kolech bez přítomnosti diváků a v omezených podmínkách.

„Jsme si vědomi mimořádnosti a závažnosti aktuální situace. Zvažovali jsme všechny možné varianty a rozhodli se i vzhledem k nejistotě ohledně dalšího vývoje upřednostnit možnost nejbližší dvě ligová kola odehrát i bez přítomnosti diváků na stadionech s tím, že budeme společně s držiteli vysílacích práv hledat možnosti, jak zpřístupnit ligová utkání co nejširšímu počtu fanoušků," oznámil Dušan Svoboda, předseda LFA.

V komuniké se dále uvádí, že pro takové řešení se po diskusi a zvážení všech možností jednoznačně vyjádřili všichni přítomní členové ligového i kontrolního výboru LFA a má rovněž podporu většiny klubů první a druhé ligy.

Odhlasovali nejlepší ze špatných řešení

„Volíme nejlepší ze špatných řešení. Rozhodnutí je zcela v souladu s doporučeními European Leagues a většinou evropských soutěží," ujišťuje Svoboda.

Ligový výbor samozřejmě bude vývoj epidemiologické situace v České republice nadále pozorně sledovat. Je připraven na něj reagovat a rozhodnout o dalších krocích a opatřeních.

„Až podle vývoje dalších opatření ze strany státních orgánů budeme reagovat a hledat řešení, abychom zachovali regulérnost soutěží i s ohledem na fanoušky a další subjekty. Fanoušky žádáme o pochopení mimořádnosti celé situace a všechny kluby o respektování vydaných opatření," zdůrazňuje Svoboda.

Tvrdík je pro přerušení soutěže

Nedošlo tedy na výzvu Jaroslava Tvrdíka. Šéf Slavie prosazuje přerušení soutěže. "Respektuji a podporuji rozhodnutí vlády ČR. Správná cesta. Jednoznačně podporuji přerušení ligy například do 2. dubna stejně jako v Itálii. Ze zdravotních a bezpečnostních důvodů. Životy a zdraví nad sport a zábavu. A to i hráčů a organizátorů. Fotbal bez diváků je navíc nesmysl," napsal v úterý na twitteru.

Kluby teď mají dvě nové starosti. Jak splnit kvótu maximálně 100 lidí přítomných na zápase, a za druhé, jak vrátit prodané vstupné.

"Klub řeší systém vrácení peněz za vstupenky se sítí Ticketportal. Všem, kdo si vstupenky zakoupili, garantujeme vrácení peněz v plné výši. Zároveň zvažujeme možnosti vypořádání s držiteli permanentek, kteří také nebudou moci dorazit," avizuje třeba Sparta před nedělním duelem s Plzní.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články