Hlavní obsah

Na Slovensku neváhali. Kvůli koronaviru předčasně ukončili nejvyšší hokejovou soutěž

Bratislava

Představitelé klubů slovenské hokejové Tipsport ligy ve středu rozhodli o předčasném ukončení ročníku 2019/2020. Zbývající část nadstavbové části a play off se hrát nebude. Sezona tak ani nebude mít svého mistra.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Banské Bystrice extraligový titul neobhájí. Play off nejvyšší slovenské soutěže bylo zrušeno.

Článek

Rozhodli tak kvůli výskytu koronaviru. Na Slovensku bylo zatím potvrzeno deset případů. V souvislosti s kronavirem byly v zemi zakázány všechny kulturní, sportovní a společenské akce.

Základní část slovenské Tipsport ligy vyhrála Banská Bystrica před Slovanem Bratislava a Košicemi. Ročník 2019/2020 byl atraktivní především návratem Slovanu z nadnárodní kontinentální hokejové ligy

"Dospěli jsme k závěru, že v současnosti není možné dohrát soutěž žádným realizovatelným způsobem. Ať už z obchodní, anebo logistické stránky je to nereálné," řekl Richard Lintner ze společnosti Pro-Hokej, která slovenskou ligu řídí..

V úterý ukončily sezónu také nadnárodní EBEL liga a německá DEL liga. V obou případech šlo o prevenci před šířením koronaviru.

Hokejovou sezonu ve středu předčasně ukončili také v Polsku, kde se dohrály čtvrtfinálové série play off. V úterý zrušili zbytek soutěže v Německu a v mezinárodní lize EBEL, v které hraje Znojmo.

Reklama

Související témata: