Hlavní obsah

Český biatlonový triumf! Pro titul s čistou střelbou

Český biatlonista Vítězslav Hornig se stal juniorským mistrem Evropy. V rakouském Hochfilzenu čistě zvládl všechny čtyři střelecké položky a ovládl vytrvalostní závod na 15 km. Čtvrt minuty od medaile zůstala na čtvrté pozici Tereza Voborníková v kategorii juniorek na 12,5 km dlouhé trati.

Foto: Sport.cz

Junior Vítězslav Hornig při závodech IBU Cupu v Sjusjoenu. Ilustrační foto.

Článek

Dvacetiletý závodník z Jilemnice za sebou o půl minuty nechal Slovince Alexe Cisara. "Bylo to brutální. Teplo, těžký sníh, závod bolel od prvních metrů. My jsme ale měli minimálně jednu velkou výhodu, skvělé lyže," uvedl pro biatlon.cz Hornig, jenž si před dvěma lety v Pokljuce ve stejném závodu doběhl pro evropský bronz.

Desátý skončil další český závodník Jakub Kocian, dvanáctý byl Tomáš Mikyska, 21. Jonáš Mareček, 25. Mikuláš Karlík, 47. Ondřej Mánek.

Voborníkovou pod stupně v prvním závodě šampionátu, který potrvá do neděle, odsunuly tři chyby při střelbě. Vyhrála domácí Anna Gandlerová.

Devátá skončila Klára Polednová, jedenáctá Petra Suchá, šestnáctá Tereza Vinklárková, 32. Tereza Jandová a 45. Karolína Dusilová

Reklama

Související témata: