Hlavní obsah

Fotbalisty Interu Milán čeká stejně jako Juventus karanténa

Milán

Fotbalový Inter Milán zrušil do odvolání tréninky a stejně jako Juventus půjde do karantény. Nerazzurri to na klubovém webu oznámili poté, co byl obránce Juventusu Daniele Rugani ve středu pozitivně testován na koronavirus. Oba týmy proti sobě nastoupily v neděli v italské lize. Rugani strávil celý zápas na lavičce.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Daniele Rugani z Juventusu je prvním hráčem Serie A pozitivně testovaným na koronavirus.

Článek

Pětadvacetiletý stoper, který nemá příznaky nemoci, je prvním hráčem Serie A pozitivně testovaným na koronavirus, jímž se dosud nakazilo přes 12 000 Italů. Přes 800 jich zemřelo. Italská vláda vyhlásila v pondělí celostátní karanténu.

"Každého, kdo se o mě bojí, chci ujistit, že jsem v pořádku. Tímto na všechny apeluji, aby dodržovali pravidla, protože si virus nevybírá. Udělejme to pro sebe, své milované a lidi kolem nás," napsal Rugani na twitteru.

Kvůli karanténě je prakticky jisté, že Stará dáma příští úterý nenastoupí do domácího odvetného osmifinále Ligy mistrů proti Lyonu. Největší hvězda mužstva Cristiano Ronaldo je v současnosti na Madeiře u matky, jež se zotavuje z mrtvice.

Inter měl dnes hrát úvodní osmifinále Evropské ligy proti španělskému Getafe. Evropská fotbalová unie UEFA však utkání odložila stejně jako duel Sevilla - AS Řím. Jaký bude osud obou zápasů, zatím UEFA neuvedla.

Reklama

Související témata: