Hlavní obsah

L'Equipe má jasno, UEFA odloží fotbalové ME na příští rok!

Aktualizováno

Evropská fotbalová unie UEFA projedná příští úterý se všemi 55 členy situaci kolem koronaviru. Prostřednictvím videokonference se bude řešit budoucnost všech domácích i evropských soutěží a letního mistrovství Evropy, které se má premiérově uskutečnit ve 12 městech napříč kontinentem od 12. června do 12. července. UEFA o tom informovala na svém webu. Podle francouzského listu L'Equipe bude EURO 2020 odloženo na příští rok.

Foto: Sport.cz

Fanoušci Juventusu o fotbal přijdou, jejich borci jdou do karantény...

Článek

Kvůli šíření koronaviru se tento týden odehrály osmifinálové odvety Ligy mistrů Valencie - Bergamo a PSG - Dortmund bez diváků. Příští týden se takto mají uskutečnit i duely Barcelona - Neapol a Bayern Mnichov - Chelsea.

Naopak nedojde na souboje Manchester City - Real Madrid a Juventus Turín - Lyon. Real i Juventus musí do karantény. Jeden z basketbalistů Realu měl pozitivní test na koronavirus a to samé se přihodilo i fotbalovému obránci Juventusu Danielu Ruganiovi. V karanténě je rovněž Inter Milán, který v neděli s turínským celkem hrál.

Foto: Handout, Reuters

Zápas PSG s Dortmundem se hrál kvůli koronaviru bez diváků.

Ve středu UEFA odložila dnešní úvodní osmifinálové duely Evropské ligy Inter - Getafe a Sevilla - AS Řím. Bez diváků se uskuteční zápasy Olympiakos Pireus - Wolverhampton a Linec - Manchester United. Příští týden v Basileji se nesmí hrát ani za zavřenými dveřmi odveta mezi domácím týmem a Frankfurtem.

Odklad evropského šampionátu by znamenal, že Liga mistrů i Evropská liga by se nyní mohly přerušit a dohrát v původním termínu Eura. UEFA by se však musela domluvit s Mezinárodní fotbalovou federací FIFA, která v létě 2021 plánuje v Číně pořádat mistrovství světa klubů v novém formátu.

Onemocnění COVID-19 významně narušilo také chod domácích soutěží po celé Evropě. Ve francouzské, německé a belgické soutěži se bude pokračovat bez diváků. Ve Španělsku se neuskuteční následující dvě kola. V Itálii se nesmí hrát minimálně do 3. dubna a v Nizozemsku do 1. dubna. Podle deníku The Times se před prázdným hledištěm začne hrát i anglická Premier League. V České republice Ligová fotbalová asociace až do odvolání nouzového stavu odložila všechny zápasy první a druhé ligy. Hrát se nebudou ani nižší soutěže.

Reklama

Související témata: