Hlavní obsah

Joglová v Rotterdamu o OH nezabojuje, tamní maraton byl odložen

Rotterdam

Vytrvalkyně Marcela Joglová na maratonu v nizozemském Rotterdamu na olympijský limit nezaútočí. Závod, který se měl uskutečnit 5. dubna, byl kvůli pandemii koronaviru odložen na neurčito. Dopadl tak podobně jako řada dalších velkých běžeckých akcí včetně maratonů v Paříži a Barceloně.

Foto: Ivana Roháčková

Marcela Jolgová na trati maratonu v Dauhá. Ilustrační foto.

Článek

K automatické účasti na OH je potřeba čas 2:29:30, který je o více než sedm minut kvalitnější než osobní rekord Joglové. Dvaatřicetiletá Češka své maximum zaběhla před rokem právě v Rotterdamu, odkud se kvalifikovala na mistrovství světa v Dauhá. Tam skončila v horkém počasí dvacátá.

Dnešní rozhodnutí organizátorů maratonu v Rotterdamu očekávala. "Situace je pro všechny stejná, to se nedá nic dělat. Zkrátka budu trénovat dál a čas ukáže. Nemá cenu dělat plán B, když je zatím vše nejisté. Možná že ještě před odletem domů budeme vědět víc, ale teď prostě makáme dál," vzkázala ze soustřední v Keni.

Kvalifikační období pro maratonce by mělo skončit 31. května. Na začátek května je zatím plánovaný Pražský maraton, ale jeho konání je za současné situace nejisté.

Reklama

Související témata: