Hlavní obsah

Reaguje také NHL! Nehrajeme, koronavir přijde i k nám, varuje vedení

New York/Praha

Kvůli obavám z šíření koronaviru je přerušena i zámořská NHL. Oznámil to komisionář prestižní hokejové soutěže Gary Bettman. "S ohledem na pokračující vývoj (hrozby nákazy koronavirem) a po konzultaci s lékařskými odborníky a svolání konferenčního hovoru Rady guvernérů oznamuje NHL, že pozastavuje sezonu 2019/20," stojí v prohlášení.

Foto: Joshua Clipperton, ČTK/AP

Hala v Torontu bude nějaký čas bez hokeje.

Článek

NHL se podle dalšího vyjádření pokouší řídit stanovisky odborníků a místních úřadů a zároveň reaguje na vývoj situace, kdy byl pozitivně testován jeden z hráčů NBA

Řada klubů NHL sdílí společné prostory v halách právě s účastníky basketbalové soutěže, proto není vyloučeno, že členové hokejové komunity budou záhy taktéž pozitivně testováni. "Není vhodné pokoušet se pokračovat," stojí v prohlášení, které nabádá k uplatnění přiměřených opatření - případně i karantény.

"Naším cílem je znovu hrát, jakmile to bude vhodné, abychom mohli sezónu dokončit a nejlepší tým získal Stanleyův pohár. Do té doby děkujeme fanouškům za trpělivost a doufáme, že všichni zůstanou zdraví," uzavírá Bettman. Rozhodnutí podpořila i Hráčská asociace NHLPA.

Aktuálně chybí k dohrání základní části 189 utkání. Web stanice TSN uvedl, že není jisté, že bude soutěž dohrána, a připomněl, že jinde již byla řada soutěží zrušena.

NHL od roku 1893 neměla vítěze a držitele Stanleyova poháru pouze dvakrát. V prvním případě to shodou okolností bylo kvůli pandemii: v roce 1919 bylo finále zrušeno po pěti zápasech kvůli vypuknutí španělské chřipky. V roce 2005 byla sezona zrušena kvůli výluce.

Reklama