Hlavní obsah

UEFA pro příští týden odložila evropské poháry

Evropská fotbalová unie UEFA kvůli epidemii koronaviru odložila všechny zápasy evropských pohárů, které se měly hrát příští týden. O dalším osudu soutěží rozhodne na mimořádném zasedání v úterý, kde se bude projednávat i případné zrušení nebo odložení letního mistrovství Evropy.

Foto: Juan Medina, Reuters

V ostrém souboji Luka Modrič (vlevo) z Realu Madrid a Ilkay Gündogan z Manchesteru City.

Článek

UEFA už tento týden odložila osmifinálové duely Ligy mistrů Manchester City - Real Madrid a Juventus - Lyon, protože hráči španělského a turínského celku jsou kvůli nákaze v karanténě. Dnes pohárové soutěže pozastavila a v úterý bude se všemi 55 členy projednávat další postup, jenž by měl podle deníku L'Equipe zahrnovat odložení evropského šampionátu o rok.

"Ve světle posledního vývoje situace kolem COVID-19 v Evropě a v návaznosti na rozhodnutí ostatních organizací jsme se rozhodli pozastavit všechny soutěže UEFA," uvedla UEFA v prohlášení a dodala, že o případných náhradních termínech bude teprve jednat.

"Už včera jsme pozvali činovníky všech 55 členských organizací, stejně tak jako zástupce asociace evropských klubů i soutěží a FIFPro na úterní videokonferenci, kde probereme reakci vedení evropského fotbalu na epidemii koronaviru," přidala UEFA.

Příští týden se tak neuskuteční další dvě odvety osmifinále Ligy mistrů Barcelona - Neapol a Bayern Mnichov - Chelsea. Hrát se nebude ani osm osmifinálových zápasů Evropské ligy včetně duelu AS Řím se Sevillou, ve které působí český reprezentační brankář Tomáš Vaclík.

Reklama

Související témata: