Hlavní obsah

Extraligové kluby se loučí se sezonou. Strohá sdělení a poděkování fanouškům

Strohá sdělení, poděkování fanouškům a partnerům. V tomto duchu se nesou reakce hokejových klubů po ukončení nejvyšší české soutěže. Ve čtvrtek kluby dostaly tuto zprávu. „Vláda přijala nouzový stav, který bude platit měsíc. Během té doby není možné pořádat hokejové akce, přičemž totéž platí i po 29. březnu, bylo oficiálně rozhodnuto o ukončení aktuálního ročníku Tipsport extraligy," uvedl Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Českého hokeje. Mistrovský titul nebude udělen, do extraligy postupují České Budějovice, opačným směrem jde Kladno. Těmito větami byla extraliga podtrhnuta. V pátek třináctého všichni žijí s jedinou jistotou, v sezoně 2019/2020 se hrát už nebude.

Foto: David Taneček, ČTK

Zápas v Hradci Králové se kvůli přijatým opatřením v boji proti novému typu koronaviru odehrál bez diváků.

Článek

„Souhlasíme s rozhodnutím o ukončení letošního ročníku soutěže. Ze sportovního hlediska je současná situace samozřejmě nešťastná, zdraví ale musí být vždy na prvním místě," uvedla generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová. „Děkujeme našim fanouškům za fantastickou podporu v základní části. Věříme, že příští sezona pro nás bude ještě lepší," dodala.

Jaká bude další sezona, to je stav, který nyní nikdo nedokáže odhadnout. Hlavní je současná situace a boj koronavirem. „Na boje Bílých Tygrů v letošním play off tedy už s jistotou nedojde. O způsobu náhrady za již prodané vstupenky na první dvě domácí čtvrtfinále budou Bílí Tygři informovat v nejbližších dnech," reagoval Liberec, vítěz základní části.

Mladá Boleslav zažila v nejvyšší soutěži nejúspěšnější ročník. Jak by dopadla ve vyřazovacích bojích, se už nikdy nedozví. „Je tu konec z důvodů, které nemohl nikdo předpovědět ani ovlivnit, přesto věříme a doufáme, že zůstane zapsán v srdcích a vzpomínkách nás všech. Skvělá parta hráčů, ale i realizačního týmu a vůbec vás všech na zimním stadionu zapomenout nejdou. Tímto přejeme vám všem především pevné zdraví a těšíme se na brzké shledání," rozloučil se klub s nedohraným ročníkem 2019/2020.

Fanoušci se těšili na play off, na zápasy, kde jde o všechno, adrenalin, napětí, emoce. Nebude nic. Olomoučtí fanoušci přesto klub překvapili. „Byl jsem opravdu ohromen, když se nám v hojném počtu ozývali fanoušci s tím, že peníze z jejich vstupného máme použít na úhradu ztráty vzniklé povinností odehrát zápas bez diváků. Tento krok jsem od nich nečekal, ale velmi mě těší, že jim na klubu tolik záleží. Opravdu jim moc děkuji," reagoval na klubovém webu Erik Fürst, generální manažer klubu.

Podobný postoj zaznamenali také v Karlových Varech. "Vedení klubu HC Energie Karlovy Vary děkuje a velice si váží přístupu všech fanoušků, kteří náš klub kontaktovali s tím, že si nebudou činit nárok na vrácení vstupného z plánovaného utkání 3. předkola Generali Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy, které se mělo odehrát ve čtvrtek 12. března v KV Areně a které nebude odehráno na základě rozhodnutí vedení Českého hokeje a vedení Tipsport extraligy ze dne 11. března," uvedla Energie na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr a brankář Kladna Adam Brízgala po utkání v Litvínově, které rozhodlo o sestupu Rytířů.

Kladno ještě před vyhlášením smutného konce sezony vědělo, že opustí extraligu. V klubu naplánovali setkání s diváky, na to už ale nedojde. „Plánovali jsme tradiční posezonní rozlučku s fanoušky a autogramiádu. Ta měla proběhnout příští týden, ale kvůli situaci spojené s koronavirem jsme museli tuto akci zrušit. Každoroční aukci hrané sady dresů momentálně řešíme a s největší pravděpodobností proběhne online. Fanoušky budeme v horizontu dní podrobně informovat," řekl tiskový mluvčí klubu Lukáš Jůdl.

Reklama