Hlavní obsah

Rebel Hašek přitvrdil. Doručil Spartě jednostrannou výpověď, klub se brání

Aktualizováno

Liga je sice přerušena, na letenské frontě však není klid. Záložník Martin Hašek zastoupený Markétou Vochoska Haindlovou ve čtvrtek doručil fotbalové Spartě jednostrannou výpověď profesionální smlouvy. Zároveň se stejný den bez omluvy nedostavil na trénink B-mužstva. Klub se hodlá bránit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty během duelu s Karvinou.

Článek

Byl první posilou nového sportovního ředitele Tomáše Rosického. Po roce je ovšem syn bývalého hráče i trenéra klubu Martina Haška staršího s klubem ve válce. Martin Hašek mladší odmítl odcestovat s mužstvem na zimní soustředění do Španělska a byl přeřazen do béčka.

Smír je v nedohlednu, Hašek teď podal jednostrannou výpověď profesionální smlouvy.

"Tímto rozhodnutím se vystavil možnému udělení vysokých sankcí, které mu budou moct být v budoucnu jako náhrada vzniklé újmy uloženy. Sparta bude postupovat v souladu s řády a postoupí věc příslušným orgánům," oznámil klub na svém webu.

Sparta takový způsob vypovězení smlouvy odmítá a bude se bránit.

Hašek 25. února doručil klubu písemou výzvu. "Její součástí bylo ultimátum k přeřazení hráče do A-mužstva. Vedení klubu reagovalo odpovědí, která obsahovala požadavek, aby hráč nadále plnil v B-týmu úkoly uložené klubem. Následně proběhla další písemná komunikace mezi hráčem a klubem. Dne 12. března se hráč nedostavil na trénink B-mužstva," shrnuje Sparta sled událostí.

Letenští zdůrazňují, že klub bez ohledu na kroky, které hráč v posledních týdnech učinil, plnil a byl připraven nadále plnit všechny závazky, které mu ukládala smlouva.

Reklama

Související témata: