Hlavní obsah

Buďte zodpovědní a zůstaňte doma, nabádá fanoušky Messi

Fotbalová superstar Lionel Messi nabádá prostřednictvím sociálních sítí fanoušky ke zodpovědnému chování v krizi způsobené pandemií koronaviru. Na instagramu, kde jej sleduje 144 milionů lidí, vyzval argentinský útočník Barcelony příznivce, aby důsledně dodržovali nařízení úřadů a nevystavovali nebezpečí nejrizikovější skupiny obyvatel.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalista Barcelony Lionel Messi

Článek

Zdraví musí být vždycky na prvním místě. Tohle je výjimečná situace a je nutné následovat pokyny zdravotnických organizací a úřadů," zdůraznil dvaatřicetiletý fotbalista. "Jen takhle to můžeme efektivně porazit," dodal.

"Je důležité chovat se zodpovědně a zůstat doma. Je to také nejlepší příležitost, jak si užít čas s vašimi nejmilejšími," napsal Messi pod fotografií, na které je zachycen se dvěma ze svých tří synů. Držitel rekordních šesti Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa také přiznal, že jej a jeho rodinu současná situace znepokojuje. "Máme obavy z toho, co se děje, a chtěli bychom pomoci těm, kterým je nejhůř," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHome

Příspěvek sdílený Leo Messi (@leomessi),Bře 14, 2020 v 7:47 PDT

Reklama

Související témata: