Hlavní obsah

První nakažený fotbalista i ve Španělsku! Je to obránce z Valencie

Madrid

Argentinský obránce Ezequiel Garay z Valencie se stal prvním fotbalistou ve španělské lize, u kterého byla potvrzena nákaza novým typem koronaviru. Třiatřicetiletý stoper o pozitivním testu na COVID-19 informoval na sociálních sítích. Klub posléze uvedl, že celkem má mezi hráči a realizačním týmem už pět nakažených.

Foto: Sport.cz

První nakažený hráč La Ligy Ezequiel Garay je z týmu Valencie.

Článek

"Vypadá to, že rok 2020 pro mě nezačal dobře. Měl jsem pozitivní test na koronavirus, ale cítím se dobře, poslouchám nařízení úřadů a jsem v karanténě," napsal na instagramu Garay, kterému už v únoru předčasně ukončilo sezonu vážné zranění kolena.

Bývalý hráč Realu Madrid, Benficy Lisabon nebo Petrohradu je v La Lize prvním potvrzeným nakaženým fotbalistou. Celkem ve Španělsku zaznamenali téměř 6400 nakažených osob z nichž 196 zemřelo. Kvůli pandemii koronaviru v Evropě byl v zemi na 15 dní vyhlášen nouzový stav a fotbalové soutěže byly minimálně do 3. dubna přerušeny.

O dalších nakažených členech týmu valencijský klub informoval bez uvedení jmen na svých internetových stránkách. "Všichni jsou doma, jsou na tom dobře a řídí se všemi pravidly karantény," uvedl klub v prohlášení. Podle médií by mělo jít o obránce Eliaquima Mangalu s Josém Luisem Gayá a dva členy realizačního týmu.

Reklama