Hlavní obsah

Italové chtějí dohrát ligu, po UEFA budou požadovat odložení ME

Italský fotbalový svaz bude kvůli pandemii koronaviru požadovat odložení mistrovství Evropy. O osudu šampionátu, který by se za normálních okolností měl hrát na přelomu června a července, bude UEFA spolu s 55 členskými zeměmi rozhodovat při mimořádné úterní videkonferenci.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín. Ilustrační foto

Článek

Fotbalové dění v Evropě zastavila pandemie koronaviru, kvůli kterému byla přerušena většina soutěží včetně evropských pohárů, anglické, španělské, italské, německé i české ligy. A podle šéfa italského svazu Gabriele Graviny by mělo být dohrání národních soutěží prioritou před Eurem.

"Chceme zkusit dohrát ligu, protože je to férové a spravedlivé. Mimo jiné i s ohledem na prostředky a oběti, které kluby podstoupily. Proto UEFA navrhneme, aby bylo mistrovství Evropy odloženo," řekl Gravina v rozhovoru pro televizní stanici SportMediaset.

Podle médií existuje několik variant, které UEFA v souvislosti s Eurem zvažuje. Jednou je přesunutí turnaje, jenž bude poprvé hostit dvanáct zemí, na příští rok. Další možností, která je prý mnohem pravděpodobnější, je přesunutí mistrovství Evropy na letošní prosinec.

Reklama

Související témata: