Hlavní obsah

Tenisový turnaj WTA letos v Praze kvůli koronaviru nebude

Ženský tenisový turnaj okruhu WTA v Praze se letos kvůli kvůli pandemii nového typu koronaviru neuskuteční. Šestý ročník J&T Banka Prague Open se měl na antukových kurtech Sparty ve Stromovce konat od 27. dubna do 2. května. WTA Tour dnes oznámila zrušení české akce stejně jako turnajů v Istanbulu a Stuttgartu, které se měly hrát o týden dříve.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Karolína Muchová po finále tenisového turnaje J&T Banka Prague Open.

Článek

"Organizátoři turnaje J&T Banka Prague Open definitivně potvrzují, že turnaj s ohledem na situaci kolem šíření koronaviru v termínu od 25. dubna do 2. května neproběhne," uvedlo vedení českého turnaje. "WTA Tour je zastavena do 2. května. O dalších turnajích rozhodneme podle vývoje situace," konstatovala WTA.

"Bohužel, situace v Česku a na celém světě je nyní taková, že je nemyslitelné organizovat v Praze ve Stromovce akci, na které se naráz sejdou tisíce diváků a kam se sletí hráčky a jejich týmy z tolika míst na zeměkouli," řekl médiím Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní.

Pražský turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni ve Stromovce kralovala Petra Kvitová. Loni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková. O dalším ročníku turnaje se bude teprve jednat.

Zrušený halový antukový turnaj ve Stuttgartu patřil poslední dobou Češkám. Loni tam slavila titul Kvitová a předloni si odvezla porsche pro vítězku Karolína Plíšková.

Kvůli nemoci COVID-19 už byly zrušeny ženské turnaje v Indian Wells, Miami, Charlestonu, Guadalajaře a v Bogotě. Mužský okruh ATP je zatím přerušen do 20. dubna. Na neurčito byl odložen dubnový finálový turnaj Fed Cupu.

Reklama

Související témata: