Hlavní obsah

Velká národní v Liverpoolu se v dubnu kvůli koronaviru nepoběží

Londýn
Aktualizováno

Liverpoolská Velká národní se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Dostihový festival, který se měl včetně slavné steeplechase na závodišti v Aintree uskutečnit od 2. do 4. dubna, dnes v reakci na doporučení britské vlády zrušil Jockey Club.

Foto: Sport.cz

Hlavní dostih prestižního Breeders' Cupu (ilustrační foto)

Článek

"Po zveřejnění nového doporučení vlády ohledně vyhýbání se sociálním kontaktům a zbytečnému cestování a po oznámení, že od zítřka (úterý) nebudou záchranné služby k dispozici na masových akcích, Jockey Club rozhodl, že už není vhodné akci pořádat," uvedl Jockey Club v prohlášení.

Dopoledne přitom národní dostihová asociace rozhodla, že se minimálně do konce března budou kvůli koronaviru dostihy v Británii běhat dál, ale bez diváků. V minulém týdnu dorazilo na tradiční čtyřdenní cheltenhamský festival každý den okolo 60 tisíc lidí.

Rovněž olympijská kvalifikace v boxu v Londýně pokračuje ode dneška bez přítomnosti diváků. Anglická fotbalová liga i další ostrovní soutěže byly po prvních případech nákazy v minulém týdnu přerušeny minimálně do 3. dubna.

V Británii dnes přibylo 171 nakažených, celkový počet vzrostl na 1543 případů.

Reklama

Související témata: