Hlavní obsah

Čeferin uklidňuje fotbalové fanoušky: O peníze za vstupenky nepřijdete

Verdikt o odložení evropského fotbalového šampionátu na příští rok už byl vynesen, EURO se bude konat od 11. června do 11. července 2021. „Nepředstavitelné, že bychom slavili šedesát let od založení mistrovství Evropy na prázdných stadionech a opuštěnými zónami pro fanoušky a lidé na celém kontinentu seděli izolováni doma. Taková myšlenka by byla zcela bezohledná,“ ujistil prezident UEFA Aleksander Čeferin okamžitě všechny fotbalové příznivce, že i na ně myslí.

Foto: Yves Herman, Reuters

Prezident UEFA Aleksander Čeferin na tiskové konferenci v Nyonu.

Článek

Šampionát byl odložen o rok a fanoušci začali okamžitě řešit, co bude se vstupenkami, které si s předstihem na zápasy mistrovství Evropy zakoupili. A samozřejmě i jak to bude s ubytováním, které si zaplatili dopředu a teď ho s ohledem na odklad mistrovství Evropy nevyužijí.

Zvláště, když se EURO vzhledem k oslavám šedesátiletého jubilea mělo konat ve dvanácti zemích starého kontinentu. Na zamyšleném formátu se sice nic měnit nebude a šampionát proběhne za rok stejně, jak byl naplánován na letošek, jenže dvanáct měsíců je dlouhá doba.

UEFA sice zatím nepotvrdila, že vstupenky zůstávají v platnosti i pro příští rok, ale ujistila fanoušky, že pokud se nebudou moci za dvanáct měsíců šampionátu zúčastnit, budou jim peníze vráceny.

„UEFA by chtěla ujistit stávající majitele vstupenek, že pokud se nemohou zúčastnit mistrovství v roce 2021, bude jim nominální hodnota jejich vstupenek a balíčků vrácena v plné výši," píše se v prohlášení. Během příštího měsíce jim budou další informace o procesu, jakým bude vrácení peněz probíhat, sděleny prostřednictvím e-mailu a zároveň budou zveřejněny adrese euro2020.com/tickets.

Reklama

Související témata: