Hlavní obsah

Hvězdný Obi Mikel kvůli obavám z koronaviru opustil Trabzonspor

Nigerijský fotbalista John Obi Mikel kvůli obavám z nákazy koronavirem předčasně ukončil angažmá v Trabzonsporu. Dvaatřicetiletému záložníkovi se nelíbilo, že turecká liga nebyla po vypuknutí pandemie v Evropě přerušena. Klub, za který nastupuje i český obránce Filip Novák, o odchodu bývalého hráče Chelsea informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

John Obi Mikel kvůli obavám z nákazy koronavirem předčasně ukončil angažmá v Trabzonsporu

Článek

"Život není jen o fotbale. Za této situace mi není příjemné hrát fotbal. V téhle těžké době bychom všichni měli být doma s rodinami a blízkými. Sezona by měla být zrušena," uvedl na instagramu Obi Mikel, který do Trabzonu přišel loni v létě. Nyní se s klubem dohodl na předčasném ukončení dvouleté smlouvy.

Do Turecka přestoupil po krátkém působení v Middlesbrough. Před tím nastupoval dva roky v čínském celku Tchien-ťin Teda, kam zamířil po deseti letech v Chelsea. S londýnským klubem získal dva tituly a přidal i triumfy v Lize mistrů (2012) a Evropské lize (2013). S Nigérií má na kontě bronz z mistrovství Afriky.

Nákaza koronavirem si dosud ve světě vyžádala 180 tisíc nakažených a přes sedm tisíc mrtvých. Kvůli onemocnění bylo na příští rok odloženo Euro a drtivá většina soutěží včetně fotbalových lig i evropských pohárů byla přerušena. V Turecku se stále hraje, ale bez diváků.

Reklama

Související témata: