Hlavní obsah

Koronavirem se nakazil bývalý profesionální mistr světa v boxu Konečný

Praha
Aktualizováno

Lukáš Konečný, bývalý mistr světa, byl pozitivně testován na koronavir. Jedenačtyřicetiletý bývalý český profesionální boxer je s rodinou v karanténě. "Do úterního rána 10. března jsem byl pravidelně v kontaktu s jedním kamarádem. V úterý mi volal, že se necítí dobře a už jsem ho neviděl. V sobotu večer mi volal a oznámil, že má koronavirus," uvedl Konečný na facebooku, který následně podstoupil testy.

Foto: Jitka Stupková

Český boxer Lukáš Konečný při zápase o titul mistra Evropy proti Francouzi Achourovi.

Článek

"Žádnou paniku. Pokusím se vše uvést na pravou míru. Mé testy jsou pozitivní. O výsledku jsem neinformoval ihned, protože jsem byl požádán KHS, abych tuto informaci neuveřejňoval, jelikož bych mohl způsobit paniku a každý by jim volal a chtěl testy," uvedl Konečný ve středu před polednem na svém facebooku.

"Jsem v domácí karanténě, cítím se dobře a jsme v kontaktu s lidmi z hygieny. Uvědomuji si, že nemůžu být v kontaktu s dalšími lidmi," řekl Konečný. O své nákaze informoval osoby, s nimiž se v minulých dnech dostal do kontaktu. "I přes pozitivní výsledky testu se cítím velmi dobře, nemám příznaky a ještě včera jsem si byl zatrénovat (sám, bez lidí a ve své tělocvičně)," doplnil bývalý profesionální boxer.

Konečný naposledy boxoval v prosinci 2018 v O2 areně se Slovákem Matušem Babiakem. Předtím měl dlouhou pauzu. V dubnu 2014 ve Washingtonu prohrál na body souboj o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO s domácím Peterem Quillinem. Následně i kvůli zdravotním problémům ukončil na více než čtyři roky kariéru. Od duelu s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem v říjnu 2012 měl totiž potíže se zrakem.

V profiringu Konečný odboxoval 56 zápasů a jedenapadesátkrát vyhrál. Ve své kariéře vybojoval šest různých pásů. Ze čtyř duelů o titul mistra světa jednou vyhrál. V dubnu 2012 se jako první český boxer stal profesionálním mistrem světa, když knokautoval Salima Larbiho z Francie a stal se prozatímním šampionem organizace WBO v lehké střední váze.

Reklama