Hlavní obsah

Další přeložený grandslam? Organizátoři Wimbledonu počítají s původním termínem

Londýn/Praha

Tenisté se bouří. Organizátoři French Open přeložili na podzim a hráči si stěžují, že to s nimi ani s vedením ATP a WTA nikdo pořádně neprodiskutoval. Nejbližším grandslamem se tak stal pro rok 2020 Wimbledon, avšak je otázkou, zda nedojde i u něj k nějaké změně? Pořadatelé slavného grandslamu podle svých slov vše pečlivě sledují a o jiném termínu zatím neuvažují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

All England Club stále věří, že dodrží tradiční termín WimbledonuVideo: sntv

 
Článek

Turnaje, závody i další akce jsou buď zrušeny, nebo přeloženy na jiný termín. To v úterý potkalo i antukové French Open, které se místo května bude hrát na podzim. Nejbližším grandslamem se tak stal Wimbledon, který by se měl uskutečnit na přelomu června a července, avšak nedojde i u něj k nějakým změnám?

„V tuto chvíli pokračujeme v plánování turnaje a celé travnaté sezony,“ uvedl v prohlášení Richard Lewis, výkonný ředitel All England Clubu. „I když uskutečnění grandslamu máme stále v plánu, budeme dále sledovat vývoj situace a budeme jednat zodpovědně a v zájmu široké veřejnosti,“ dodal Lewis.

Je tedy možné, že se i pořadatelé Wimbledonu budou muset rozhodnout, zda turnaj přeloží, nebo pro letošní sezonu úplně zruší. Termínů je málo a už přeložení French Open vyvolalo bouři nevole. Organizátoři s nikým nejednali a za svůj úmysl schytali kritiku. Tenisté by totiž měli po US Open jen týden na to, aby si zvykli na jiný povrch a naplánované v té době jsou již jiné turnaje. Třeba od 25. do 27. září se má hrát oblíbený Laver Cup.

S předem určeným termínem jeho organizátoři stále počítají. „Toto oznámení bylo naprostým překvapením pro nás i naše partnery z Austrálie, Spojených států amerických a ATP. Vyvolalo to řadu otázek a musíme to projednat,“ uvedli organizátoři na sociálních sítích. Podle nich už je vyprodáno a o přesunutí Laver Cupu nebudou uvažovat.

Reklama