Hlavní obsah

Ve Fiorentině mají už deset lidí nakažených novým koronavirem, nákaza trápí i Brescii

Florencie

V italském fotbalovém klubu Fiorentině mají už deset lidí nakažených novým typem koronaviru. Tři z nich jsou v nemocnici, kam byl kvůli dýchacím potížím převezen lékař týmu. Nákaza se objevila už i v Brescii, kde působí dvojice českých hráčů Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal.

Foto: Sport.cz

Aleš Matějů (vpravo) v dresu Brescie.

Článek

"Situace se zhoršuje, máme v klubu máme asi deset lidí postižených touto nešťastnou nemocí. Tři zaměstnanci jsou v nemocnici, zbytek nakažených je doma," řekl prezident florentského klubu Rocco Commisso pro Sky Sport Italia.

Mezi hráči podle šéfa klubu žádný nový případ za poslední hodiny nepřibyl. Nakažená tak zůstává trojice Dušan Vlahovič, Patrick Cutrone a Germán Pezzella.

Nový typ koronaviru se už objevil i v Brescii, kde se nakazili dva zaměstnanci. Hráči jsou zatím v pořádku. Vedle Fiorentiny mají fotbalisty nakažené novou nemocí i Juventus Turín a Sampdoria Janov.

Fiorentina spustila sbírku na podporu místních nemocnic. Klub za jediný den vybral 420 tisíc eur (11,6 milionu korun), z toho 50 tisíci eur (1,4 milionu korun) přispěl záložník Franck Ribéry. Cílem je vybrat půl milionu eur.

Reklama

Související témata: