Hlavní obsah

Zemřel bývalý světový šampion Roger Mayweather, strýc a trenér Floyda Mayweathera

Sportovní svět přišel o velkou osobnost. Legendární boxerský trenér Roger Mayweather, bývalý dvojnásobný světový šampion a strýc úřadujícího mistra světa ve velterové váze Floyda Mayweathera. Příčinou smrti osmapadesátiletého kouče byla cukrovka. Člen boxerského klanu Mayweatherů skonal v úterý v Las Vegas.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Boxerský šampion Floyd Mayweather (vlevo) trénuje se svým strýcem Rogerem Mayweatherem (vpravo). Archivní foto

Článek

Roger Mayweather se narodil v roce 1961. Za svou dvacetiletou dráhu boxera se rodák z Michiganu stal dvakrát mistrem světa. Po konci kariéry se vrhl na trénování a podle mnohých byly jeho tréninkové metody základním stavebním kamenem úspěchu jeho legendárního synovce.

„Můj strýc byl jedním z nejdůležitějších lidí v mém životě," vydal k úmrtí oficiální prohlášení Floyd Mayweather. „Roger byl skvělý mistr a jeden z nejlepších trenérů v boxu. Jeho zdraví mu bohužel několik posledních let nesloužilo. Nyní může konečně odpočívat v pokoji," dodal.

Roger s přezdívkou „Černá Mamba" zvítězil v 59 z 72 utkáních v profesionálním boxu. Byl držitelem titulu organizace WBA v super pérové váze a titulu organizace WBC v lehké velterové váze.

Smrt trenéra a strýce přišla pouhý týden poté, kdy úřadujícího šampiona Floyda Mayweathera zastihla zpráva o úmrtí bývalé přítelkyně Josie Harrisové, s níž má neporažený boxer tři děti.

Reklama

Související témata: