Hlavní obsah

Hokejový útočník Šlahař podepsal novou smlouvu ve Zlíně

Zlín

Hokejový útočník Jakub Šlahař bude i nadále hrát v extralize za Zlín. Osmadvacetiletý hráč, který byl v této sezoně druhý v týmové produktivitě, se domluvil s klubem na nové dvouleté smlouvě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Šlahař (vpravo) ze Zlína se raduje ze vstřeleného gólu. Vlevo brankář Třince Petr Kváča, uprostřed Aron Chmielewski z Třince.

Článek

"Kuba patří k šikovným hráčům, je to výborný bruslař s velmi dobrou koncovkou. Letos se mu skvěle dařilo ve spolupráci s Tondou Honejskem a Zdeňkem Okálem. Už loňskou sezonu měl velmi vydařenou. Těší nás, že jsme se dohodli na podmínkách smlouvy, neboť dozrál v kvalitního extraligového hráče," uvedl trenér a sportovní manažer Robert Svoboda.

Šlahař je pevným členem kádru druhou sezonu. V posledním extraligovém ročníku odehrál 53 zápasů, ve kterých vstřelil 11 branek a přidal 22 asistencí.

"Podařilo se mně navázat na předchozí úspěšnou sezonu, navíc vydrželo po celý rok zdraví. Škoda jen, že jsem nedal více branek, šancí na to bylo hodně. Z týmového hlediska jsme měli katastrofální začátek sezony a dlouho se nad námi vznášela hrozba boje o záchranu. Obrat k lepšímu přišel po trenérské změně, semkli jsme se a přišla bodová šňůra i pozitivní výsledky," uvedl Šlahař.

Zlínský odchovanec je dalším z řady hráčů současného kádru, kteří v klubu podepsali nové smlouvy. Pokračovat budou i Tomáš Žižka, David Nosek, Štěpán Fryšara, Jakub Ferenc, Pavel Sedláček nebo Antonín Honejsek se Zdeňkem Okálem, kteří se Šlahařem nastupovali v jedné formaci.

"S Tondou se známe od dětských let, jsme dobří kamarádi a v posledních dvou letech hrajeme v jednom útoku. Přátelíme se i mimo hokej, máme teď společné zájmy, a to děti a kočárky. Jsem rád, že podepsal i Zdeněk a pevně věřím, že naše výkony dokážeme společně posunout ještě výše," dodal Šlahař.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice