Hlavní obsah

Hokejový brankář Hrubec bude i nadále působit v čínském Kunlunu

Praha

Hokejový brankář Šimon Hrubec bude i nadále působit v čínském Kunlunu. Český reprezentant prodloužil s účastníkem Kontinentální ligy smlouvu o rok. Informaci zveřejnilo tiskové oddělení KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Osmadvacetiletý Hrubec odchytal ve své premiérové sezoně v KHL 32 zápasů, úspěšnost zásahů má 93,2 procenta a průměrně inkasoval 2,19 branky na zápas. V prosinci byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne KHL. I to stačilo, aby mu čínský klub nabídl nový kontrakt.

"Jsem rád, že v této složité situaci jsme domluveni, mám práci na další rok a plat. Z hokejového hlediska jsem rád, že pokračuji v KHL a organizaci, jako je Kunlun, protože je to severoamerický tým v Rusku, respektive v Číně," řekl Hrubec ČTK a poukázal na množství zámořských hráčů v kádru i trenéry a manažery z USA a Kanady.

Kunlun ve své čtvrté sezoně v KHL do play off nepostoupil. Dlouho se sice držel na postupových pozicích, v závěru základní části však klesl na 10. místo Východní konference. Na osmý Nižněkamsk ztratil čtyři body.

Před odchodem do ciziny zářil v brance třineckých Ocelářů, kde také oslavil v sezoně 2018/2019 mistrovský titul. Zkušenosti má i z národního týmu, kdy odchytal na MS 2019 dva zápasy.

"Šimon prožil v KHL výbornou sezonu. V Kunlunu se stal pevnou součástí klubové organizace a jedním z nejlépe hodnocených brankářů soutěže. Sezonu končil v TOP10 v základní statistice procentuální úspěšnosti zásahů, výrazně předčil také kolegu Jeremyho Smithe a stal se vůbec nejlepším cizincem na brankářském postu," uvedl Radek Hampl z agentury Sport Invest, která Hrubce zastupuje.

Rodák z Vimperku měl více nabídek, chtěl však chytat dál v KHL. "Pokračování v Kunlunu se ukázalo být ideální variantou. V klubu se sešel skvělý mezinárodní tým, cizinci v čele s množstvím Kanaďanů přinášejí nové impulzy i do tréninkového procesu a celkového nastavení organizace. Šimon se skvěle zapsal také v očích Scotta MacPhersona, generální manažer si jej cení jako hráče i člověka a podepsání nového kontraktu měl jako jednu z priorit," dodal Hampl.

Reklama