Hlavní obsah

Nouzový stav? Růžička uspořádal v hospodě mejdan, podnapilý pak strhl policistovi roušku

Co na tom, že v době nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru platí v České republice zákaz shromažďování a zavřená jsou i všechna restaurační zařízení. Bývalý hokejový brankář Martin Růžička si s tím nejspíš těžkou hlavu nedělá. V úterý si ve své restauraci v Pardubicích uspořádal soukromou party a navíc se ještě dostal do křížku s jedním z policistů, kteří na místo dorazili. Na případ upozornila TV Nova.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Brankář Martin Růžička v dresu Pardubic.

Článek

Kolem projíždějící policejní hlídka si v úterý večer všimla, že v jedné restauraci se svítí, přestože podle nařízení vlády měla být zavřená. Někteří lidé v ní navíc tancovali na stole.

Růžička, jenž v sezoně 2012 dovedl pardubické Dynamo v extralize k mistrovskému titulu, se bránil, že šest nebo sedm žen s ním přítomných v restauraci jsou jeho zaměstnankyně a žádný večírek se nekoná.

„Majitel byl vyzván k předložení občanky, což udělal, ale v nestřežené chvíli si ji vzal zpátky a už ji nechtěl policistům vydat," uvedla tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Růžička v akci.

Policisté nakonec proti Růžičkovi museli použít donucovacích prostředků. „Majitel se začal bránit, policistovi strhl z obličeje roušku a z ucha mu vytrhl a poškodil příposlech radiostanice. Během toho všeho se zbytek osazenstva snažil majitele vytrhnout z rukou policie a znovu jsme použili donucovací prostředky," sdělila Janovská.

Podle policejní mluvčí gólmanovi, jenž kromě Pardubic chytal v tuzemské nejvyšší soutěži i za Mladou Boleslav a Chomutov a kariéru ukončil před dvěma lety, bylo na místě naměřeno 1,59 promile a ostatním ženám mezi 0,45 - 1,72 promile.

Růžička byl na místě zajištěn, později jej policie propustila. Podle provozní restaurace však není pravda, že v restauraci probíhal večírek. Odmítá i tvrzení policie, že Růžička jednomu z ochránců pořádku strhnul roušku. „Žádná rouška stržena nebyla, je to trapný," reagovala provozní pro TV Nova.

Reklama

Související témata: