Hlavní obsah

Olympijský reprezentant mění disciplínu? Podívejte se, jak trénuje

Praha

Karanténa kvůli pandemii koronaviru je nepříjemná pro všechny, sportovce nevyjímaje. Každý z nich tráví „domácí vězení“ různě, někdo si čte, vaří, žehlí a mnozí z nich nepřestávají věřit, že se brzy svět vrátí do normálu, a proto stále pokračují s tréninkem a přípravou na vrcholné sportovní akce letošního roku, byť trochu ve spartánských podmínkách. Český cyklista Ondřej Cink zvolil netradiční formu přípravy…

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink.

Článek

Česká biková jednička pro olympijské hry v Tokiu se jako většina ostatních cyklistů těšila na novou porci závodů, které by měly v létě vyvrcholit právě na olympiádě, jenže člověk míní, život mění. Místo přírody a silnic čekají na cyklisty jen domácí trenažéry a posilování.

Ondřej Cink si od trenažéru, který díky virtuální realitě simuluje jízdy po skutečných silnicích, odskočil na chvíli ke gymnastice. Moderní gymnastika sice využívá při svých sestavách míč, ale Cink pro svůj kaskadérský kousek trochu netrefil jeho velikost.

Samozřejmě, že šlo o legraci, při tréninku v domácí karanténě musí být čas i na zábavu. Vítěz prvního a zároveň na dlouhou dobu asi posledního závodu sezony na Kypru, předvedl perfektní balanc a přesnost při žonglování na velkém gymnastickém míči. Nechal se inspirovat svým francouzským kolegou Jordanem Sarrou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Polovina karantény za mnou 🙏🏽 není to zas tak zlé 😉 Snažím se si to užívat a moc nemyslet na to, co se děje tam venku. staypositive V tom mi dost pomáhají kvalitní tréninky s @gorouvy na trenažeru od @sarisofficial (děkuju za dodání @speedweaponry 🙏🏽😊), posilování s vlastním tělem #homegym a taky regenerace a odpočinek s kávou @doubleshotcz 👌🏽. Mějte se fajn a dávejte na sebe pozor! 🙏🏽 Tohle zvládnem! 🤝 . . @krossbikesczech @kross_racing_team @krossbikes @ascdukla @reprezentacemtb @welovecycling.cz . . #covid_19 #homeoffice #staystrong #stayathome #traning #cycling #cyclinglife #gym #krossbikes #krossracingteam #sponserfood

Příspěvek sdílený Ondřej Cink (@ondrejcink),Bře 20, 2020 v 7:30 PDT

Cink po návratu z Kypru musí dodržovat přísnější opatření, tudíž je rád, že počasí mu umožňuje trénovat alespoň na terase. Biker, který byl připravený zabojovat na OH o stupně vítězů, má polovinu povinné karantény za sebou a prý to není zas tak zlé. Vyzval také ostatní, aby v této nelehké situaci zůstali pozitivní a dávali na sebe pozor.

Reklama