Hlavní obsah

Další rána pro český sport. Turnaj Světového poháru v Ostravě byl odložen

Praha

Kvůli pandemii koronaviru byl odložen turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě. V areálu Dolních Vítkovic se mělo hrát od 20. do 24. května i o body do olympijského žebříčku, nový termín čtyřhvězdičkového turnaje se hledá.

Foto: Jan Koukal

O Ostravě se hrát nebude (ilustrační foto)

Článek

"Ve spolupráci s (mezinárodní volejbalovou federací) FIVB jsme vyhodnotili situaci jak v naší zemi, tak omezení pro účastníky turnaje a rozhodli se pro jeho přeložení do pozdějšího termínu. Ten budeme ve spolupráci s FIVB a v návaznosti na olympijské hry v Tokiu hledat," prohlásil v tiskové zprávě předseda volejbalového svazu Marek Pakosta.

Pořadatelé turnaje J&T Banka Ostrava Beach Open na facebooku uvedli, že zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. "Jejich prodej se však pozastavuje. O novém termínu turnaje a dalším vývoji budeme informovat," napsali.

Loni skončila v Ostravě druhá domácí dvojice Ondřej Perušič, David Schweiner, která tak zaznamenala největší úspěch v kariéře. První ročník ostravského turnaje předloni ovládly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou.

Odložené turnaje až do konce dubna

FIVB v neděli zrušila nebo odložila turnaje Světového okruhu až do konce dubna. Byla mezi nimi i čtyřhvězdičková akce v mexickém Cancúnu, kde chtěly Nausch Sluková a Hermannová na konci března zahájit sezonu.

Dnes federace posunula i květnové turnaje, varšavský podnik v týdnu po Ostravě se nebude konat vůbec. Pokud to zdravotní situace dovolí, mohli by se elitní beachvolejbalisté sejít 3. června v Moskvě. FIVB bude zřejmě muset kvůli pandemii upravit i systém olympijské kvalifikace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články